Pitäisikö Mastercardin osakkeita ostaa Q3 tulosten jälkeen?

Ohi:
päälle loka 27, 2022
Listen to this article
  • Mastercard raportoi odotettua paremman kolmannen vuosineljänneksen tuloksen
  • Kuluttajien kulutus pysyy joustavana
  • Rajat ylittävä matkustaminen elpyy edelleen

Mastercard Incorporated (NYSE:MA) raportoi odotettua paremmasta kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta tänä torstaina. toimitusjohtaja Michael Miebachin mukaan kulutus pysyi joustavana ja rajat ylittävä matkailu jatkaa elpymistään.

Mastercard jatkaa asemansa parantamista markkinoilla

Mastercard raportoi odotettua paremmasta kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta tänä torstaina. Kokonaistulot ovat kasvaneet 15,5 % vuositasolla aina 5,8 miljardiin dollariin, mikä oli odotettua enemmän, kun taas GAAP EPS oli 2,68 dollaria (0,10 dollaria).

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Kolmannen vuosineljänneksen ajan volyymitrendit paranivat tasaisesti joka kuukausi, mikä johtui rajat ylittävän matkailun jatkuvasta kasvusta. Silti on tärkeää todeta, että kasvuvauhti hidastui Q2-tasosta pääasiassa taloudellisen epävarmuuden vuoksi. Toimitusjohtaja, Michael Miebach, kommentoi seuraavaa:

Kuluttajien kulutus pysyy joustavana ja rajat ylittävä matkustaminen elpyy edelleen. Jatkamme kohonneen inflaation ja muiden makrotaloudellisten ja geopoliittisten riskien vaikutusten seurantaa.

Osakekohtainen tulos kasvoi 22 % edellisvuoteen verrattuna. Viimeisen neljänneksen aikana Mastercard osti takaisin 1,6 miljardin dollarin arvosta osakkeita ja 505 miljoonan dollarin lisäksi 24.10.2022 mennessä.

Yhtiön johto odottaa uutta osakekohtaista voittoa neljännellä vuosineljänneksellä huolimatta siitä, että maailmanlaajuinen taantuma voisi hidastaa transaktiovolyymiä ja vähentää sen seurauksena liikevaihtoa.

Mastercardin liiketoimintamalli on suhteellisen joustava taantumia vastaan, sillä maksupalvelujen kysyntä ei ole liian suhdanneherkkää ja yhtiön kassavirta on edelleen vahva, mikä on edelleen tärkeä osingonjakoa tukeva luku.

Mastercard jatkaa asemansa parantamista markkinoilla, ja yhtiö ilmoitti äskettäin suunnitelmistaan tuoda markkinoille työkalu, joka auttaa pankkeja löytämään ja estämään epäilyttäviä liiketoimia kryptopörsseistä.

Samalla kun kryptoteollisuus on kokemassa kovaa taantumaa, Mastercard jatkaa panostuksensa syventämistä nousevalla alueella. Tämä liike voisi houkutella monia uusia asiakkaita.

Katsotaanpa nyt perusasioita. Mastercardin hinta-tulossuhde (tai ”P/E”) on 32, joten se on markkinoiden kalliimmalla puolella, koska monilla yhdysvaltalaisilla yrityksillä on tällä hetkellä P/E-suhde alle 15.

Hinta-myyntisuhteen (markkina-arvo/tulot) mukaan Mastercardin osakkeiden kauppahinta on 15,9, mikä on korkeampi kuin Visa, Inc:n (NYSE:V) hinta-myyntisuhde, jonka P/ S 12.8.

Mastercard käy kauppaa yli kaksikymmentäkertaisella TTM EBITDA:lla ja osakkeen kirjanpitoarvo on noin 6 dollaria. Noin 300 miljardin dollarin markkina-arvolla tämän yrityksen osakkeet eivät ole aliarvostettuja.

Perustellakseen tämänhetkistä arvostusta, Mastercardin olisi saatava aikaan huomattavaa markkinakasvua ylittävää kasvua, mikä ei ole helppoa.

Tekninen analyysi

Mastercardin osakkeet ovat toipuneet lokakuun toisella viikolla saavutetuista matalista arvoistaan ja toistaiseksi ”härät” hallitsevat hintaliikettä.

Hinta on myös noussut yli 10 päivän liukuvan keskiarvon, mikä on varmasti positiivinen merkki. Sijoittajien tulee kuitenkin pitää mielessä, että uuden laskun riski on edelleen olemassa.

Tietolähde: tradingview.com

Nykyinen tukitaso on 300 dollaria, kun taas 340 dollaria edustaa ensimmäistä vastustasoa. Jos hinta putoaa alle 300 dollarin, se tarkottaisi ”myy” -signaalia ja avointa tietä 280 dollariin tai jopa sen alle.

Toisaalta, jos hinta hyppää yli 340 dollarin, seuraava tavoite voisi olla 350 dollarissa.

Yhteenveto

Mastercard Incorporated raportoi odotettua paremmasta kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta tänä torstaina. Toimitusjohtaja Michael Miebachin mukaan kulutus pysyy joustavana ja rajat ylittävä matkustaminen elpyy edelleen. Tästä huolimatta Mastercardin osakkeet eivät ole aliarvostettuja, ja nykyisen arvostuksensa perustelemiseksi Mastercardin tulisi tuottaa selkeästi markkinoita ylittävää kasvua, mikä ei tule olemaan helppoa.