Dow Jones, S&P 500 ja Nasdaq hintaennusteet Yhdysvaltain inflaation hidastuessa lokakuussa

Ohi:
päälle marras 13, 2022
Listen to this article
  • Viikon aikana S&P 500 nousi 5,9 %, Dow 4,25 % ja Nasdaq 8,1 %
  • USA ilmoitti, että kuluttajahintaindeksi nousi lokakuussa odotettua vähemmän
  • Sijoittajat odottavat Fed:n olevan vähemmän haukkaa

Wall Streetin kolme pääindeksiä nousivat viime viikolla, kun odotettua paremmat inflaatiotiedot herättivät toiveita Yhdysvaltain keskuspankin aggressiivisuudesta Yhdysvaltain koronnostojen myötä.

Yhdysvallat julkisti lokakuun kuluttajahintaindeksin (CPI) torstaina, ja raportin mukaan CPI nousi lokakuussa 7,7 % vuotta aiemmasta, kun se syyskuussa oli 8,2 %. Ydintuotteiden hinnat laskivat 0,4 %. Myös käytettyjen autojen hinnat putosivat, kun taas tavaroiden deflaatio osoitti merkkejä laajenemisesta.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Lokakuun inflaation heikkeneminen on varmasti myönteinen uutinen Yhdysvaltain osakemarkkinoille, ja on suuri mahdollisuus, että Fedin päättäjät päättävät nostaa korkoja 50 peruspisteellä kokoontuessaan joulukuussa 75 peruspisteen sijaan. Baker Avenue Asset Managementin päästrategi, King Lip, sanoi:

Olemme toitottaneet inflaatiohuippua jo parin viime kuukauden ajan ja olleet uskomattoman turhautuneita siitä, ettei se ole näkynyt tiedoissa. Ensimmäistä kertaa se on todella näkynyt tiedoissa.

Tästä huolimatta sijoittajien tulee muistaa, että tämä ei ole uuden härkämarkkinoiden alku ja Yhdysvaltain talous on menossa taantumaan, jota ei ole huomioitu tulosarvioissa ja siten myöskään osakekursseissa.

Uuden laskun riski ei ole vielä ohi, ja tulevina päivinä Yhdysvaltain osakemarkkinat ovat yliherkkiä kaikenlaisille kommenteille Fedin suunnalta. Inflaatio on edelleen selvästi korkeampi kuin keskuspankin mielestä hintojen vakauden mukainen, joten Yhdysvaltain keskuspankilla on vielä tehtävää.

S&P 500 nousi 5,9 % viikkotasolla

Viikoksi S&P 500 (SPX) nousi 5,9 % ja päätyi 3 992 pisteeseen. Sijoittajat osoittivat rohkeutta inflaation lievän hidastumisen merkeissä, ja S&P 500:lla oli suurin viikoittainen nousu noin viiteen kuukauteen.

Tietolähde: tradingview.com

Jos hinta hyppää nykyisen vastustason yläpuolelle, joka on 4 200 pistettä, se voi saavuttaa 4 400 pistettä hyvin pian.

Toisaalta, jos hinta putoaa alle 3 800 pisteen, se tarkoittaisi ”myy” -signaalia ja avointa tietä 3 600 pisteeseen.

DJIA nousi 4,25 % viikkotasolla

Dow Jones Industrial Average (DJIA) nousi viikolla 4,25 % ja päätyi 33 747 pisteeseen.

Tietolähde: tradingview.com

Nykyinen vastustaso on 34 000 pistettä, ja jos hinta hyppää tämän tason yläpuolelle, seuraava tavoite voisi olla noin 34 500 pistettä.

Tärkeä tukitaso on 32 000 pistettä, ja jos hinta putoaa tämän tason alapuolelle, seuraava tavoite voi olla 31 000 pistettä.

Nasdaq Composite nousi 8,1 % viikkotasolla

Nasdaq Composite (COMP) nousi viikoksi 8,1 % ja päätyi 11 323 pisteeseen.

Tietolähde: tradingview.com

Nasdaq Composite on kuitenkin edelleen jyrkästi laskussa vuodesta 2008 lähtien, ja sen vuotuinen tulos on tietysti huonoin sitten vuoden 2008, koska pelätään, että kiihtyvä inflaatio ja nousevat korot heikentävät yritysten voittoja.

Yhteenveto

Wall Streetin kolme pääindeksiä nousivat sen jälkeen, kun Yhdysvallat julkisti lokakuun kuluttajahintaindeksin (CPI). Kuluttajahintaindeksin vuosikasvun hidastuminen 7,9 prosenttiin syyskuun 8,2 prosentista, kesäkuun 9,1 prosentin huippuun verrattuna, lisäsi toiveita Yhdysvaltain keskuspankin aggressiivisuudesta Yhdysvaltain koronnostojen myötä.

Sijoita kryptoihin, osakkeisiin, ETF-rahastoihin ja vastaaviin muutamassa minuutissa suosikkivälittäjämme, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money