VIDEO: Forex-markkinat – Vuoden 2022 katsaus ja tulevaisuuden ennusteet

Ohi:
päälle Dec 9, 2022
Listen
  • Tämän viikon Invezz-podcastin jaksossa keskustelimme valuuttamarkkinoista Mircea Vasiun kanssa
  • Dollarin vahvuus on heikentynyt viime kuukausina, mutta se on ollut hallitseva koko vuoden
  • Japanin keskuspankin toimet jenin tukemiseksi eivät ehkä ole kestäviä, EUR/JPY-paria kannattaa tarkkailla

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Suurin osa omaisuusluokista on ollut myrskyisässä nousussa vuonna 2022. Valuuttamarkkinat eivät ole poikkeus, sillä valuuttakurssien uutissyklissä on tänä vuonna ollut runsaasti volatiliteettia ja joitain valtavia liikkeitä kautta linjan.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Invezz-podcastissa keskustelen Invezzin forex-asiantuntijan Mircea Vasiun kanssa. Mircea on valuuttakauppaan erikoistunut ammattimainen elinkeinonharjoittaja, joten keskustelimme tämän vuoden rahamaailman erilaisista tapahtumista.

Mitä eurolle tapahtuu?

Copy link to section

Mircea asuu Espanjassa, kun taas minä olen irlantilainen, joten eurosta keskusteltiin voimakkaasti. Mircea pohtikin, miksi hän uskoo, että valuutan oikosulkeminen talven syvyydessä voi olla vaarallinen peli. Kaikki Ukrainan sotaa koskevat myönteiset uutiset potkaisevat euroa voimakkaasti ylöspäin, mikä tarkoittaa, että shorttaajien laskusuunta voi olla jyrkkä. Se on optimistinen sävy eurovaluuttaan, jota on lyöty koko vuoden. EKP:a on vaivannut se tosiasia, että se ei voi nostaa korkoja niin nopeasti kuin haluaisi kiihdyttääkseen inflaatiota. Tämä johtuu siitä, että velkaantuneet maat, kuten Italia, kamppailevat korkeampien velkojen takaisinmaksujen kanssa ja uhkaavat joutua taantumaan.

USD:n dominanssi suuri tarina

Copy link to section

Tietenkin Yhdysvaltain dollarin säälimätön vahvuus on aihe, jota ei voida välttää. Olen kirjoittanut siitä, miksi dollari on dominoinut niin paljon tänä vuonna, ja Mircea ja minä kerromme näistä syistä sekä keskustelemme siitä, mihin markkinat menevät.

Mircea puhuikin tämän vuoden korkeasta korrelaatiosta Yhdysvaltain osakemarkkinoiden ja Yhdysvaltain dollarin vahvuuden välillä. Molemmat ovat kääntyneet parin viime kuukauden aikana – osakkeet ovat nousseet, kun taas dollari on menettänyt jonkin verran voittojaan.

Keskustelemme tämän syistä ja tarkastelimme myös historiaa. Yksi suosikkikaavioistani on alla oleva, johon piirsin dollarin vahvuuden historiallisesti katsottuna taantumakausia vastaan, mikä osoittaa, että sillä on taipumus vahvistua epävarmuuden aikoina.

Jeni on tänä vuonna suuri tekijä

Copy link to section

Japanin jeniä käsitellään myös, ja Mircea julistikin sen vuoden suurimmaksi tekijäksi. Jeniin liittyvät uutiset ovat olleet viime aikoina vilkkaita, kun Japanin talous on jälleen avautunut ja Japanin keskuspankin epätavanomainen rahapolitiikka on tukenut jeniä.

Mutta ovatko Japanin keskuspankin toimet kestäviä? Mircean mukaan seuraavien 3-6 kuukauden aikana EUR/JPY -pari on se, jota kannattaa seurata. Japanin keskuspankki ei voi jatkaa ikuisesti, kun taas euro on valuutta, jota Mircean mukaan kannattaa tarkkailla.

Näistä aiheista – ja paljon muusta – keskusteltiin tämän viikon jaksossa.

Jatka keskustelua Twitterissä @InvezzPortalin ja @DanniiAshmoren kanssa

Kiitos kuuntelusta, seuraa ja tilaa meidät tästä:

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals.

Learn more
CAD CHF EUR GBP Iso-Britannia USD Yhdysvallat Eurooppa Forex Maailman Makrotalous Pohjois-Amerikka Video