Osakemarkkinat nousevat, inflaation ollessa odotettua alhaisempi

Ohi:
päälle Dec 13, 2022
Listen
  • USA:n inflaatiotaso on nyt 7,1 prosenttia, 7,3 prosentin odotuksen sijaan
  • Tämä on alin taso sitten joulukuun 2021
  • Huomenna korot nousevat 0,5 prosenttia

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Sijoittajat hymyilevät, kun Yhdysvaltain marraskuun inflaatiotulos oli tänä iltapäivänä 7,1 %.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Tämä päihittää jopa optimistisimmat analyytikot 7,3 prosentin konsensusennusteella ennen julkistamista. Se on alin taso sitten joulukuun 2021. Inflaatio oli lokakuussa 7,7 %.

Osakemarkkinat kipuavat ylöspäin

Copy link to section

Osakkeet eivät tuhlanneet aikaa suuntautuessaan pohjoiseen. S&P 500 oli avauksen aikaan lähes 3 prosentissa. Joukkovelkakirjat nauttivat myös päivästä; 10 vuoden tuotto laski 10 pistettä ja 2 vuoden tuotto 15 pistettä.

Viime kuussa nähtiin samanlainen myönteinen reaktio, kun inflaatio hidastui odotettua viileämmin lokakuussa, ja inflaatioluvut jatkoivat markkinoiden työntämistä. S&P nousi 4 %, kun inflaatio ilmoitettiin 7,7 prosentiksi ennustetun 7,9 prosentin sijasta. Analyytikot ennustivat, että odotusten mukainen kuluttajahintaindeksi olisi tänään aiheuttanut S&P 500:n 0,8 prosentin nousun.

Tämä on siis toinen kuukausi peräkkäin, jolloin inflaatio on positiivinen tuskaisen syyskuun jälkeen.

Ydininflaatio, josta on poistettu energia- ja elintarvikekustannukset, joiden tiedetään olevan epävakaampia, oli vuositasolla 6 prosenttia, kun se viime kuussa oli 6,3 prosenttia.

Mitä korkotasolle tapahtuu nyt?

Copy link to section

Huomenna Yhdysvaltain keskuspankki nostaa korkoa 0,5 %. Tämä on pienempi kuin aiemmat 0,75 %:n korotukset ja kuvastaa toivoa siitä, että inflaatio, vaikkakin korkea, alkaa heikentyä.

Tämä nostaa pisteen 4,25–4,5 prosentin välille. Liittovaltion avoin komitea kokoontuu tällä viikolla keskustelemaan seuraavista vaiheista, ja monet ovat edelleen päättäneet, että korkojen on noustava jälleen korkeammalle inflaation hillitsemiseksi tämän päivän positiivisesta lukemasta huolimatta.

Fedin inflaatiotavoite on 2 %, mikä on kaukana viimeisimmästä 7,1 prosentista. Tästä syystä markkinat odottavat edelleen korkojen nousevan syvälle ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja mahdollisesti sen jälkeenkin.

Työmarkkinat ovat edelleen vahvat

Copy link to section

Toinen huolenaihe on sitkeät työmarkkinat. Tämä voi kuulostaa hyvältä, mutta riehuvat työmarkkinat tarkoittavat, että inflaatio on tahmeampaa – se on tavallaan huono uutinen tarkoittaa hyviä uutisia. On vaikea kuvitella, että inflaatio saataisiin todella hallintaan ilman, että työttömyys hyppäisi ja kasvu kärsisi.

Useimmat tietysti odottavat sen tapahtuvan lähitulevaisuudessa. Mutta toistaiseksi tämän päivän CPI-tulos 7,1 % on odotuksia parempi, ja vaikka sijoittajat eivät ole vielä lähelläkään metsässä, tämä on ainakin pieni voitto – mikä näkyy markkinoiden pirteässä reaktiossa.

Joukkovelkakirjat Makrotalous Osakkeet Pörssi