Haastattelu Celon, älypuhelimiin keskittyvän hiilinegatiivisen kryptovaluutan kanssa

Ohi:
päälle Jan 17, 2023
Listen to this article
  • Celo on 100 suosituin krypto, joka keskittyy älypuhelimiin
  • Se teki yhteistyötä T Mobilen kanssa marraskuussa osana hautomohaastetta web3- ja 5G-teknologian integroimiseksi
  • Haastattelimme strategia- ja innovaatiojohtaja Nikhil Raghuveeraa

Vuosi 2022 oli kaoottinen vuosi krypton suhteen, kun FTX:n romahdus varasti otsikot. Mutta hintojen romahtamisen ja toimitusjohtajien laskun lisäksi tapahtui myös muuta kehitystä.

Haastattelimme Celon strategia- ja innovaatiopäällikköä Nikhil Raghuveeraa yhdestä tällaisesta kehityksestä. Celo on top 100 kryptovaluutta, jonka ainutlaatuinen tekijä on, että se keskittyy älypuhelinten käyttäjiin.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Marraskuussa Celo teki yhteistyötä T-Mobilen ja Deutsche Telekomin kanssa kolmannen vuotuisen T Challengen kautta, joka on ohjelma, joka keskittyy web3-kehitykseen yhdessä 5G-teknologian kanssa.

Maailmaa hallitsevat älypuhelimet ja kryptovaluutta on edelleen niin uusi omaisuus, joten istuimme Raghuveeran kanssa joulukuussa kysyäksemme häneltä joitain kysymyksiä siitä, mitä tämä kaikki tarkoittaa, sekä keskustelemaan Celon väitteestä olla hiilinegatiivinen ja mikä on sen tulevaisuus. web3-tila voi näyttää tältä.

Invezz (IZ): Voitko selittää, mikä T Challenge tarkalleen on ja miten Celo sopii siihen?

Nikhil Raghuveera (NR) : T-haaste on Deutsche Telekomin (DT) ja T-Mobilen ideahautomo-ohjelma, joka on suunniteltu nopeuttamaan 5G-teknologiaa käyttävien web3-tietoliikenneratkaisujen kehitystä.

Osallistujien painopistealueet ovat viidessä avainkategoriassa: kestävä kehitys, verkko ja infrastruktuuri, media, viihde ja elämys, asiakkaiden sitoutuminen ja uskollisuus sekä hajautetut tunnukset ja lompakot. T Challengen tavoitteena on antaa tiimeille mahdollisuus tulla massamarkkinoiden alueelle tuomalla projektinsa niche-lohkoketjuteollisuudesta valtavirran käyttäjille.

Koska DT ja T-Mobile palvelevat noin 240 miljoonaa mobiilikäyttäjää maailmanlaajuisesti, heidän markkinoillepääsy-asiantuntemuksensa on suuri etu hautomon projekteille ja lohkoketjuteknologian käyttöönotolle yleensä.

Kiihdyttimen keskeisenä kumppanina Celo tarjoaa osallistujille asiantuntemusta ja tukea keskittyen erityisesti kestävän kehityksen tukemiseen. Julkistettuamme pääverkon Earth Day 2020 -tapahtuman, jossa kestävyys on työmme eturintamassa, olemme innoissamme voidessamme työskennellä projektien kanssa tehostaaksemme heidän työskentelyään web3- ja 5G-tekniikoiden avulla.

DT sijoitti ensin Celoon ja aloitti toimintansa verkon solmuvalidaattorina vuonna 2021, sillä Celon mobiiliensimmäinen lähestymistapa matkapuhelinnumeroiden käyttämiseen lompakko-osoitteina resonoi erityisesti DT:n web3-tiimin kanssa. DT liittyi myös Celon Alliance for Prosperity -järjestöön, ja Celon rooli T Challengessa on luonnollinen jatke tälle kumppanuudelle.

IZ: Luuletko, että T Challengen kaltaiset aloitteet vaikuttavat negatiivisesti FTX-kriisin aiheuttaman krypton maineiskun seurauksena?

NR: Tämä on itse asiassa aikaa, jolloin näemme enemmän reaalimaailmaan suuntautuneita projekteja. Hakemusten avaamisen jälkeen marraskuussa T Challenge -haasteeseen on tullut yli 100 hakemusta startup-yrityksiltä.

Tämänkaltaiset ponnistelut havainnollistavat, kuinka kryptoteknologiaa voidaan hyödyntää hyödyksi, ja niillä on muuttava vaikutus ilmastoon ja pankkivapaisiin yhteisöihin ympäri maailmaa, ja ne ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan, kun pyrimme rakentamaan uudelleen luottamusta alaan.

IZ: Voitko selittää kuinka Celo on hiilinegatiivinen?

NR: Celo on kompensoinut tapahtumia protokollatasolla sen julkaisusta lähtien, joka lanseerattiin pääverkon Maan päivänä 2020. Tähän mennessä on kompensoitu yli 3 500 tonnia hiilidioksidia. Carbon Offsetting Fundin kautta siirretään joka aikakaudelta hiilidioksidin kompensointiprojekteihin.

Lisäksi Celo Foundation tekee tiivistä yhteistyötä Climate Collective -järjestön kanssa, joka on laajeneva organisaatioiden liittouma, joka rakentaa yhteistyötä web3:n ja ilmastotoiminnan risteyksessä. Yhdessä pyrimme keräämään laajempaa valtavirran huomiota ja kouluttamaan ihmisiä siitä, kuinka web3:a voidaan käyttää massakoordinointityökaluna myönteisten ratkaisujen vauhdittamiseksi ilmastokriisin, aikamme massakoordinaatioongelman, torjumiseksi.

IZ: Celo kiehtoo minua, koska se yrittää tehdä kryptovaluutoista helpommin "saatavilla" esimerkiksi julkisen avaimen korvaamisen puhelinnumerolla. Kohdistatko tiettyjä maantieteellisiä alueita muiden edelle, joilla saattaa olla vähemmän pääsyä pankkipalveluihin mutta enemmän älypuhelimiin? Jos on, millaisia alueita nämä ovat?

NR: Celon tehtävänä on luoda edellytykset hyvinvoinnille – – kaikille. Koska monet 1,4 miljardista vajaapankkihenkilöstä ovat kuitenkin kehittyvillä markkinoilla, on varmasti alueita, joilla nämä toimet vaikuttavat välittömästi. Esimerkiksi yhteistyömme CARE USA :n kanssa maailmanlaajuisen köyhyyteen keskittyvän organisaation Latinalaisen Amerikan lohkoketjukumppanina olemme nähneet lohkoketjupohjaisen avun toimittamisen välittömät hyödyt, koska se tarjoaa nopeamman maksun lopullisuuden ja eliminoi korkeat toimintakustannukset ristiin rajasiirrot ja maksut.

IZ: Mitkä ovat Celon suurimmat haasteet yrittäessään murtautua valtavirtaan?

NR: Tämä tuntuu laajemmalta alan haasteelta, mukaan lukien koulutuksen puute siitä, kuinka lohkoketjua ja kryptoa voidaan hyödyntää hyväksi. Teknologiaan liittyy myös monia väärinkäsityksiä, kuten perustavanlaatuiset erot työntodistuksen ja panoksen osoittamisen konsensuksen välillä.

Ponnistelut, kuten Alliance for Prosperity, Climate Collective ja Connect the World , aloite, jolla tuetaan Celon sisään- ja poistumisramppeja kehittäviä hankkeita, ovat ratkaisevan tärkeitä näiden väärinkäsitysten poistamiseksi. Kokoamalla yhteen johtajat kaikkialta teollisuudesta hyödyntämään lohkoketjun muutosvoimaa, tietoisuus eduista kasvaa samalla kun ryhdytään todellisiin toimiin.

IZ: Mikä estäisi suurempia ei-salaussovelluksia, kuten Revolut tai Monzo, luomasta samanlaisia ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat helposti luoda kryptolompakoita ja antaa käyttäjille portin hajautettuun maailmaan?

NR: Lohkoketjun ja sen kasvua tukevan yhteisön merkittävä tukipilari on teknologian avoimen lähdekoodin luonne. Kaikkia tahoja, jotka ovat kiinnostuneita tutkimaan, kuinka he voivat hyödyntää asiantuntemustaan ratkaisujen kehittämiseen, kannustetaan ja tuetaan erittäin paljon. Itse asiassa johtajien, kuten Revolutin tai Monzon, saapuminen avaruuteen olisi myönteinen adoptiomoottori ja rikastuttaisi koko web3-ekosysteemiä.