UBS suostuu ostamaan Credit Suissen: Morningstarin Scholtzin mukaan sijoittajat kokevat jäävänsä alakynteen

Ohi:
päälle Mar 20, 2023
Listen
  • UBS suostui ostamaan Credit Suissen jyrkällä alennuksella sen osakekurssista
  • Morningstarin mukaan UBS paremmassa asemassa Credit Suissen uudelleenjärjestelyssä ja voi kerätä arvoa
  • Siitä huolimatta CS-sijoittajat tuntevat todennäköisesti olevansa "alakynnessä"

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

UBS Group AG (NYSE:UBS) suostui ostavansa kilpailevan Credit Suisse Group AG:n (NYSE:CS), mikä olisi “vaikuttanut loistavalta kaupalta”, jos sopimus olisi tehty viikko sitten, Morningstarin analyytikko Johann Scholtz sanoi muistiossaan, joka lähetettiin Invezzille. Vaikka tänään “asema on epäselvä”, kun asiakasvarojen nettovirtaus on viime päivinä ollut huomattavaa, UBS:n asema todennäköisesti vahvistuu ajan myötä.

UBS toteuttaa Credit Suissen “radikaalin uudelleenjärjestelyn”

Scholtzin mukaan UBS:llä on vahva asema toteuttaa Credit Suissen “radikaali uudelleenjärjestely”. Analyytikko arvioi, että UBS:n vuoden 2027 kahdeksan miljardin dollarin kustannussäästötavoite pienentäisi Credit Suissen vuoden 2022 oikaistuja toimintakuluja noin 60 prosenttia.

Tietenkin kaikki uudelleenjärjestelyt aiheuttavat materiaalikustannuksia, mutta “UBS:lla on paremmat mahdollisuudet ottaa tämä vastaan kuin Credit Suisse”, analyytikko kirjoitti. Samaan aikaan Sveitsin sääntelyelin kirjasi Credit Suissen 16 miljardin Sveitsin frangin lisäpääoman (AT1) arvon nollaan, mikä antaa UBS:lle lisäpääomaa alennusten ja uudelleenjärjestelykulujen kattamiseksi.

Tämä on Sveitsin viranomaisten tarjoaman yhdeksän miljardin Sveitsin frangin suojauksen lisäksi.

Credit Suissen sijoittajat “tuntevat jäävänsä alakynteen”

Credit Suissen sijoittajat “tuntevat jäävänsä alakynteen”, koska hankinnan hintalappu merkitsee huomattavaa alennusta verrattuna Credit Suissen perjantain osakekurssiin, analyytikko jatkoi.

Credit Suissen elinkelpoisuus jatkuvana yrityksenä oli “selvästi uhattuna”, koska raporttien mukaan pankki menetti 10 miljardia Sveitsin frangia päivässä talletuksia.

Pohjimmiltaan Credit Suissen osakkeenomistajat “olivat onnekkaita, kun niitä ei pyyhitty kokonaan pois”, vaikka monien pitkäaikaisten osakkeenomistajien kohdalla tämä näyttää siltä. Teoriassa AT1-pääomalla on etuoikeusasema verrattuna kantapääomaan.

Ad

Kopioi asiantuntijatreidaajia helposti eToro :n avulla. Sijoita osakkeisiin kuten Tesla & Apple. Käy välittömästi kauppaa ETF-rahastoilla, kuten FTSE 100 & S&P 500. Rekisteröidy muutamassa minuutissa.

10/10