VIDEO: Miksi sijoittaa hopeaan? Mitä hopean hinta voi tehdä pankkitoiminnan horjuessa ja inflaation vyöryessä?

Ohi:
päälle Mar 28, 2023
Listen
  • Hopea on kullan paljon epävakaampi serkku, ja menestynyt huomattavasti heikommin viime vuosina.
  • Adrian Ash, BullionVaultin tutkimusjohtaja, liittyi podcastiin keskustellakseen hopeaan sijoittamisesta
  • Dan Ashmore ja Adrian keskustelivat sen hintatekijöistä, aiemmasta suorituskyvystä ja mitä seuraavaksi

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Olen pitkään ajatellut, että kulta on hauska omaisuus. Se ei tee juuri mitään, lukuun ottamatta pieniä käyttötapauksia, kuten koruja. Silti ihmisillä on pakkomielle siitä, vaikka sillä käydään kauppaa valtavirran rahoitusomaisuuseränä.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Mutta entäpäs hopea? Jos kulta on outo, entäs tämä vieläkin oudompi arvometalli, joka toimii ainoastaan arvon säilyttäjänä?

Tällä viikolla podcastissa BullionVaultin tutkimusjohtaja Adrian Ash liittyi podcastiin puhumaan kaikesta sijoittamiseen ja hopeaan liittyvästä.

Kirjoitin artikkelin vuoden alussa siitä, miksi joku saattaa sijoittaa hopeaan kullan sijasta. Vuodesta 1973 lähtien kulta onkin ollut kiistaton voittaja, sillä kullan ja hopean hintasuhde on noussut yli 100:aan koronan aikana, vaikka vuonna 1973 se oli alle 30, kuten alla oleva kaavio osoittaa.

Mutta voiko tämä muuttua jatkossa? Tämä oli keskeinen aihe jaksossa, eikä Adrian ole niin varma. Tarkastellessaan hintatekijöitä hän keskusteli suuresta erosta kullan ja hopean välillä: jälkimmäistä ohjaavat osittain arvon säilyttäjäasema sekä sen teollinen kysyntä, kun taas kultaa ei käytetä paljon arvon säilyttämisen lisäksi.

Ja kuitenkin viime vuosikymmeninä tuo väite arvon säilyttäjänä on voittanut. Keskuspankit, institutionaaliset rahastot ja hallitukset ovat ostaneet kultaa, ja sen hinta on nyt noin 2 000 dollaria unssilta – lähellä kaikkien aikojen huippua – kun taas hopea on noin 23 dollaria unssilta, kun se oli ollut lähellä 50 dollaria unssilta vuonna 2011.

Mutta se on erilainen omaisuus, kuten Adrian myös sanoi. Pelkästään volatiliteetti on aivan toista luokkaa.

Mutta kun jatkamme navigointia näillä vuoden 2023 aaltoisilla vesillä ja Yhdysvaltain keskuspankki harkitsee koronnousujen hidastamista pankkisektorin horjuessa, mitä tämä kaikki tarkoittaa hopealle? Voisiko inflaatio väistyä, jos Fed kääntyy ja hopea hyötyy? Vai vetääkö mahdollinen taantuma ja hopean teollisuuden kysynnän lasku sen hinnan kokonaan alas?

Kysymykseen on vaikea vastata, mutta Adrian ja minä teimme parhaamme keskustellaksemme siitä tällä viikolla.

Jatka keskustelua Twitterissä @InvezzPortal, @DanniiAshmore ja @BullionVault. Tai käy osoitteessa www.bullionvault.com saadaksesi lisätietoja.

Kiitos kuuntelemisesta, seuraa ja tilaa meidät täältä:

Hopea Arvometallit Hyödykkeet Makrotalous Video