Tästä syystä ING Bankin osakkeen hinta on pudonnut avaintukeen

Ohi:
päälle Sep 22, 2023
Listen
  • ING Bankin osakekurssi laski jyrkästi perjantaina.
  • Hollantilaiset poliitikot hyväksyivät joukon korkeampia veroja koskevia ehdotuksia.
  • He korottavat pankkiveroja 70 prosenttia sosiaalisten ohjelmien rahoittamiseksi.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

ING Groupin (AMS: INGA) osakkeen kurssi laski perjantaina ja nousi yhdeksi heikoimmin tuottavista Euroopan pankkiosakkeista. Osakkeet putosivat alimmilleen 12,43 euroon, alimmalle tasolle sitten elokuun 2. päivän. Se on pudonnut yli 7,5 prosenttia tämän vuoden korkeimmasta tasosta.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Hollannissa uudet pankkiverot

Copy link to section

ING Group on suurin hollantilainen pankki, jonka hallinnoitavissa oleva omaisuus on lähes biljoonaa. Se palvelee yli 14,9 miljoonaa pääasiakasta Hollannissa ja muissa Euroopan maissa. Tämä tekee siitä hyvän barometrin Alankomaiden talouden tilasta.

Pääsyy siihen, miksi ING:n osakkeen hinta putosi yli 5 %, on Alankomaiden hallituksen uusi äänestys verojen korottamiseksi. Nimenomaan he äänestivät pankkimaksun 70 prosentin korotuksen puolesta, jonka he uskovat tuovan yli 850 miljoonaa euroa.

Poliitikot äänestivät myös osakkeiden takaisinostoveron käyttöönotosta, jonka he toivovat nostavan yli 1,2 miljardia euroa. He toivovat voivansa rahoittaa vähimmäispalkan korotuksen ja lastenhoitotuen. Analyytikot uskovat, että nämä verot iskevät ING:hen ja muihin pankkeihin, kuten ABN Amro.

Tuoreimmat tulokset osoittivat, että ING Bankilla menee hyvin. Sen voitto ennen veroja kasvoi 14 prosenttia 3 miljardiin euroon. Nousua auttoivat nousevat korot Euroopassa, jossa Euroopan keskuspankki (EKP) on nostanut ne ennätysten korkeimmalle tasolle.

Pankit, kuten ING, hyötyvät korkojen noususta, koska ne johtavat korkeampaan korkokatteeseen. Haasteena on, että korkeilla koroilla on yleensä pienenevä tuotto, koska ne johtavat korkeampiin laiminlyönnisiin.

Toinen haaste on, että korkeammat verokannat ovat johtaneet odottamattomiin veroihin, mikä vaikuttaa osakkeenomistajien kokonaistuottoon.

ING:n osakekurssiennuste

Copy link to section

Päiväkaaviossa näkyy, että ING-osakkeen hinta on ollut viime kuukausina vahvassa nousutrendissä kannattavuuden nousun myötä. Matkan varrella osakkeet muodostivat vihreällä näkyvän nousevan kanavakuvion. Se testasi uudelleen tämän kanavan alapuolen perjantaina.

Samaan aikaan osakkeet putosivat alle 25 päivän ja 50 päivän liukuvan keskiarvon. Suhteellinen voimaindeksi (RSI) on muodostanut laskevan poikkeamakuvion.

Tästä syystä tässä vaiheessa vahvistetaan lisää miinusta, jos osake liikkuu kanavan alapuolen alapuolelle. Jos näin tapahtuu, seuraava katsottava taso on 12 €. Vaihtoehtona on, että se palautuu takaisin kanavan yläpuolelle hintaan 13,53 €.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Osakkeet Talous ja pankki