Tel Aviv (TA 35), USD/ILS ennustaa Israelin ja Palestiinan välisen sodan jatkuessa

Ohi:
päälle Oct 9, 2023
Listen
  • Tel Avivin (TA 35) -indeksi romahti rajusti viikonlopun aikana.
  • Israelin ja Hamasin sota alkoi ja johti tuhansiin kuolonuhreihin.
  • Analyytikot odottavat sodan jatkuvan muutaman seuraavan kuukauden aikana.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Tel Avivin (TA 35) -indeksi romahti voimakkaasti, kun sijoittajat reagoivat meneillään olevaan Israelin ja Hamasin sotaan. Indeksi putosi yli 6,35 % sunnuntaina ja laskeutui alimmalle tasolle 1 690 ILS:ssä, alimmalle tasolle sitten helmikuun 25. päivän. Se leijuu alimmalla tasolla sitten elokuun 2021. Se on myös pudonnut yli 11 % tämän vuoden korkeimmasta tasosta.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Israelin ja Hamasin välinen sota jatkuu

Copy link to section

Tel Avivin pörssissä oli sunnuntaina punaista meri, kun sijoittajat pohtivat Israelissa meneillään olevaa sotaa. Samaan aikaan USD/ILS -valuuttakurssi nousi korkeimmalle tasolle 3,98, korkeimmalle tasolle sitten vuoden 2015. Se on hypännyt yli 27 % vuoden 2022 alimmalta tasolta.

https://www.youtube.com/watch?v=ZatR_5H6Z1M

Israelin sekeli ja osakkeet putosivat sijoittajien valmistautuessa pitkittyvään sotaan Israelissa. Tarkasteltaessa sen avainkomponentteja osoittaa, että kaikki yritykset olivat tappiollisia. Öljyteollisuuden monialayhtiö Delek Group kaatui yli 13 %. Analyytikot uskovat, että yritys näkee häiriöitä, jos sota jatkuu.

Muut indeksin suurimmat jälkeenjääneet olivat Newmed Energy, Enlight ja Shikun & Binui, kolme suurta yritystä maassa. Kaikki nämä osakkeet putosivat yli 12 % sunnuntaina. Muita indeksin kärjessä olevia olivat Electra, Melistron ja Azrieli Group.

Vain yksi yritys, Teva, oli viheriössä sunnuntaina. Johtavaan lääkeyhtiöön Tevaan tämä kriisi vaikuttaa vähemmän maailmanlaajuisen toiminnan vuoksi. Se tienaa suurimman osan rahoistaan Yhdysvalloissa. Vuonna 2022 se tuotti 7,4 miljardia dollaria Yhdysvalloissa, 4,3 miljardia dollaria Euroopassa ja 1,9 miljardia dollaria kansainvälisillä markkinoilla.

TA 35 -indeksin ja USD/ILS -parin kehitys riippuu siitä, kuinka kauan sota jatkuu. Se reagoi myös siihen, mihin sota keskittyy, ja mahdollisiin sijoittajien tuloihin, jotka haluavat ostaa dipin.

TA 35 -indeksiennuste

Copy link to section
TA 35

Viikkokaavio osoittaa, että Tel Aviv 35 -indeksi on ollut paineen alaisena viime päivinä. Se kaatui päätukeen ILS:ssä 1 690 sunnuntaina. Tämä oli tärkeä tukitaso, koska se oli myös alhaisin swing 26. helmikuuta.

Indeksi on pudonnut alle 50 viikon ja 25 viikon eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon (EMA). Se on myös siirtynyt 38,2 %:n Fibonacci Retracement -tasolle, kun taas suhteellinen voimaindeksi (RSI) on ajautunut alaspäin. Siksi lisää haittapuolia vahvistetaan, jos hinta liikkuu 1 600 ILS:n päätuen alapuolelle.

USD/ILS tekninen analyysi

Copy link to section
USD/ILS

Viikkokaaviosta nähdään, että USD/ILS-valuuttakurssi on ollut vahvassa nousutrendissä DXY-indeksin jatkuessa. Parin mielenosoitus tapahtui myös Israelin laajamittaisten mielenosoitusten vuoksi, joista kirjoitin täällä .

Se on testannut tärkeän vastuspisteen uudelleen maaliskuussa 2020. Nouseva trendi on 50 viikon ja 25 viikon liukuvan keskiarvon yläpuolella, kun suhteellinen voimaindeksi lähestyy yliostettua tasoa.

Siksi USD/ILS:n näkymät ovat nousujohteiset lähipäivinä, kun ostajat kohdistavat keskeisen vastuksen 4,0:aan. Pudotus avaintuen alle 3,80:ssa mitätöi nousevan näkymän.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Eurooppa Forex Indeksit Markkina-analyysi Osakkeet Pörssi