Sveitsin markkinaindeksin (SMI) yritykset hyppäävät SNB-korkopäätöksen jälkeen

Ohi:
päälle Dec 14, 2023
Listen
  • Sveitsin markkinaindeksi jatkoi nousuaan viimeisimpien Fedin ja SNB:n päätösten jälkeen.
  • Federal Reserve jätti koron ennalleen ja viittasi kolmeen koronlaskuun.
  • Sveitsin keskuspankki jätti myös korot ennalleen vuoden lopullisessa päätöksessään.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Sveitsin markkinaindeksi (SMI) hyppäsi yli 1,5 % torstaina SNB:n korkopäätöksen jälkeen. Sveitsin suurimpia yrityksiä seuraava indeksi nousi 11 316 CHF:iin, korkeimmalle tasolle sitten tämän vuoden heinäkuun. Se on noussut 10 prosenttia marraskuun alimmalta tasolta.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

SNB-korkopäätös

Copy link to section

Sveitsin keskuspankki päätti kokouksensa torstaina ja teki sen, mitä useimmat analyytikot odottivat. Se jätti korot ennalleen 1,75 prosenttiin kolmannen peräkkäisen kokouksen ajan.

Pankki totesi lausunnossaan, että inflaatio oli hidastunut viime kuukausina energian hintojen laskiessa. Silti, kun kokonaisinflaatio on 1,4 %, pankki uskoo hintojen olevan merkittävästi korkeita.

SNB lupasi jatkaa inflaation seuraamista ja mukauttaa rahapolitiikkaa sen mukaisesti. Se näkee inflaation nousevan tulevina kuukausina korkeamman sähkön, vuokran ja arvonlisäveron (ALV) vuoksi. Pankki arvioi inflaation olevan keskimäärin 2,3 prosenttia vuonna 2023 ja 1,9 prosenttia vuonna 2024.

Taloustieteilijät uskovat, että SNB pitää korot nykyisellä tasolla vielä muutaman kuukauden ja leikkaa niitä sitten vuonna 2024. He näkevät sen myös puuttuvan valuuttamarkkinoihin pyrkiessään devalvoimaan Sveitsin frangia.

CHF on yliarvostettu voimakkaasti keskeisiä valuuttoja vastaan. Esimerkiksi EUR/CHF-pari on romahtanut alimmilleen sitten vuoden 2015, kun taas USD/CHF on pudonnut yli 14 % viime vuoden joulukuun korkeimmasta pisteestä.

SNB:n päätös tehtiin päivää sen jälkeen, kun Federal Reserve päätti jättää korot ennalleen 5,25–5,50 prosentin välillä. Lausunnossaan pankki vihjasi toteuttavansa noin kolme leikkausta vuonna 2024.

Fedin toimilla on vaikutusta sveitsiläisiin yrityksiin, koska monet niistä tekevät paljon liiketoimintaa Yhdysvalloissa. Jotkut niistä, joilla on suuri asema Yhdysvalloissa, ovat Logitech, Novartis ja UBS.

Kaikki Sveitsin markkinaindeksin osatekijät yhtä lukuun ottamatta olivat vihreillä SNB:n päätöksen jälkeen. Kemikaalialan jättiläinen Sika nousi yli 4 %, kun taas Richemont, Kuehne & Nagel, Geberit, Alcon ja Partners Group nousi yli 3 %.

Sveitsin markkinaindeksin ennuste

Copy link to section
Swiss Market index

TradingView:n SMI-kaavio

Päiväkaaviossa näkyy, että SMI-indeksi jatkoi nousuaan SNB-päätöksen jälkeen. Se on jo noussut päävastuspisteen yläpuolelle 10 853 CHF:iin, joka on alhaisin heilahdus heinäkuun 10. päivänä.

50 päivän ja 100 päivän eksponentiaaliset liukuvat keskiarvot (EMA) ovat muodostamassa nousevan risteyksen. Myös keskimääräinen suuntaindeksi (ADX) on noussut yli 30:n, kun taas suhteellinen voimaindeksi (RSI) on noussut yliostetulle tasolle.

ADX on suosittu indikaattori, joka tarkastelee trendin vahvuutta. Tästä syystä indeksin näkymät ovat nousujohteiset, ja seuraavaksi katsottava piste on 11 617 CHF, joka on korkein taso tämän vuoden toukokuussa.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Indeksit Osakkeet