DXY-indeksi ja kullan hintaennuste ennen Yhdysvaltain NFP:n tietoja

Ohi:
päälle May 2, 2024
Listen
  • Federal Reserve piti korot ennallaan kokouksessaan keskiviikkona.
  • Viranomaiset vihjasivat, että pankki ei nosta korkoja tänä vuonna.
  • Painopiste siirtyy nyt tuleviin USA:n nonfarm-palkkalaskentatietoihin.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Yhdysvaltain dollariindeksi (DXY) ja kullan hinta laskivat hieman Yhdysvaltain keskuspankin korkopäätöksen jälkeen. Dollari nousi viime kuun huipultaan 106,50 dollarista 105,70 dollariin. Se on edelleen noin 5 prosenttia tämän vuoden alimman pisteen yläpuolella.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Yhdysvaltain maatalouden ulkopuoliset palkat edessä

Copy link to section

Kulta puolestaan on vetäytynyt viime kuun huipulta 2 432 dollarista 2 320 dollariin. Kuten Yhdysvaltain dollari, kulta pysyy huomattavasti korkeammalla kuin vuoden alimmillaan 1 985 dollaria.

Pääasiallinen katalysaattori kullan hinnan ja Yhdysvaltain dollariindeksin kehitykselle oli keskuspankin keskiviikkoinen päätös. Siinä pankki päätti jättää korot ennalleen 5,25–5,50 prosentin välillä, kuten laajalti odotettiin. Se oli kuudes kuukausi, jolloin pankki teki sen.

Pankki perusteli tauon jatkumista sillä, että inflaatio on talouden suurin piikki lihassa. Todisteet osoittavat, että inflaatio on pysähtynyt. Kuluttajahintaindeksi (CPI) nousi maaliskuussa 3,5 prosenttiin, kun taas henkilökohtaiset kulutusmenot (PCE) nousivat 2,5 prosenttiin.

Federal Reserve kuitenkin huomautti, että se ei todennäköisesti nosta korkoja tänä vuonna, koska on merkkejä talouden heikkenemisestä. Institute of Supply Management (ISM) raportti osoitti, että maan valmistus PMI putosi 49,2:een huhtikuussa edellisen kuukauden 50,3:sta.

Myös työmarkkinoiden jäähtymisestä on merkkejä. Bureau of Labor Statisticsin (BLS) raportti paljasti, että avoimien työpaikkojen määrä Yhdysvalloissa laski helmikuun 8,81 miljoonasta 8,48 miljoonaan maaliskuussa. Myös kuluttajien luottamus romahti huhtikuussa.

Tulevaisuudessa seuraava tärkeä katalysaattori Yhdysvaltain dollariindeksille ja kullalle on tuleva Yhdysvaltain nonfarm payrolls (NFP) -data, joka on ajoitettu perjantaille. Nämä ovat tärkeitä lukuja, koska ne muodostavat keskeisen osan Federal Reserven kaksoisvaltuutusta.

Analyytikoiden keskimääräinen arvio on, että talous loi huhtikuussa 243 000 työpaikkaa maaliskuun 303 000 jälkeen. Työttömyysasteen odotetaan nousevan 3,8 prosenttiin ja palkkojen kasvun jäävän 4,1 prosenttiin.

Kullan hinnan ennuste

Copy link to section
Gold price

TradingView:n GOLD-kaavio

Kullan hinta on vetäytynyt viime päivinä. Se on vetäytynyt tämän vuoden huipulta 2 431 dollarista 2 314 dollariin rallin vetäytyessä. On tavallista, että omaisuus, joka on huimassa nousussa, pysähtyy ja vetäytyy.

Kullan hinta on pysynyt 50 päivän ja 100 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon (EMA) yläpuolella. Samaan aikaan MACD:n kaksi linjaa ovat muodostaneet laskevan risteyksen. Relative Strength Index (RSI) on siirtynyt yliostetusta tasosta 84:stä 52:een.

Siksi kulta todennäköisesti pomppaa takaisin tässä kuussa ja mahdollisesti testaa uudelleen korkeimman pisteen tänä vuonna, koska perustekijät ovat edelleen vahvat. Yhdysvaltain velka kasvaa, joukkovelkakirjamarkkinat romahtavat ja kysyntä Kiinasta kasvaa.

DXY-indeksin ennuste

Copy link to section
DXY index

TradingView:n DXY-kaavio

Yhdysvaltain dollariindeksi on liikkunut sivuttain viime päivinä. Se on muodostanut nousevan lipun indikaattorin, joka on suosittu merkki jatkumisesta. Indeksi muodosti myös käänteisen pään ja hartioiden kuvion sekä kultaisen ristin.

Kultainen risti on kuvio, joka muodostuu, kun 50 päivän ja 200 päivän liukuvat keskiarvot tekevät nousevan risteyksen. Se on noussut kriittisen tukitason yläpuolelle 104,96 dollariin, korkein swinginsä helmikuun 14. päivänä.

Siksi indeksin näkymät ovat nousujohteiset, ja seuraava piste on 107,35 dollarissa, sen korkein heilahdus lokakuussa. Tätä näkemystä tukee se, että pankit, kuten EKP ja Bank of England, alkavat laskea korkoja aikaisemmin kuin Fed.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Arvometallit Forex Hyödykkeet Markkina-analyysi