Kaakaon hintaennuste: osta dippi vai myy rippi?

Ohi:
päälle May 3, 2024
Listen
  • Kaakaon hinta on pahimmassa kuukausittaisessa romahduksessaan vuosiin.
  • Se on pudonnut yli 37 prosenttia tämän vuoden korkeimmasta tasosta.
  • Tämä romahdus johtuu voiton tavoittelusta.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Kaakaon hinta on kokenut dramaattisen käänteen viime päivinä. Järkytettyään maailmaa huomattavalla nousulla, joka nosti sen 12 253 dollariin huhtikuussa, se on nyt pudonnut yli 37 %. Sen kaupankäynti oli 7 658 dollaria perjantaiaamuna.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Kaakaon nousu ja lasku

Copy link to section

Selvyyden vuoksi: kaakao on edelleen yksi parhaiten suoriutuvista hyödykkeistä tänä vuonna, vaikka se on pudonnut yli 37 prosenttia arvostaan. Se on noussut lähes 90 prosenttia alimmalle tasolleen tammikuussa ja 265 prosenttia alimmasta pisteestään vuonna 2020.

Kaakaon hinta, kuten olen aiemmin kirjoittanut , hyppäsi kysynnän ja tarjonnan yleisen epäsuhtaisuuden vuoksi. Kysyntä on noussut voimakkaasti maailmanlaajuisesti, mitä ovat auttaneet kasvava keskiluokka ja lisääntynyt kulutus Aasian maissa.

Samaan aikaan useimmat kaakaontuottajamaat ovat kohdanneet lukuisia tuotantoon vaikuttavia haasteita. Ensimmäinen tärkeä asia on se, että kaakao oli pitkään tappiollinen sato, mikä johti aliinvestointeihin keskeisissä maissa.

Tämän seurauksena vierailumme Norsunluurannikolle ja Ghanaan osoitti, että useimmat kaakaopuut olivat vanhoja, mikä vaikutti niiden satoihin. Samaan aikaan on ollut joitain ongelmia sään ja sairauksien kanssa, erityisesti Norsunluurannikolla. Äskettäin syttyi suuri tulipalo kaakaotilalla Nigeriassa, toisessa huipputuottajamaassa.

Kaakao eroaa muista viljelykasveista, kuten maissista ja soijapavuista, koska sitä tuotetaan vain muutamissa maissa. Sellaisenaan muut maat eivät voi tulla alalle ilmasto- ja maaperätekijöiden vuoksi.

Myös kaakaopuilla kestää muutaman vuoden, ennen kuin ne alkavat tuottaa tuotteita. Vaikka monet Ghanan ja Norsunluurannikon maanviljelijät ryntäävät nyt takaisin alalle, tämän tuotannon vaikutukset näkyvät seuraavien 5–7 vuoden aikana.

Kaakaon hinta nousi myös hedge-rahastojen ja kauppiaiden takia, jotka ovat kohdentaneet alalle miljardeja dollareita. Nyt meneillään oleva romahdus tapahtuu, kun nämä osallistujat lopettavat kauppansa.

Kaakaon hintaennuste

Copy link to section

TradingView:n kaakaokaavio

Viikkokaaviota tarkasteltaessa näemme, että kaakaon hinta saavutti huippunsa 12 253 dollarissa viime kuussa. Se on nyt laskenut viimeisen kahden viikon aikana, kuten ennustin. Pelkästään tällä viikolla kaakao on pudonnut noin 30 prosenttia, mikä on ennätysten huonoin suorituskyky.

Suhteellinen voimaindeksi (RSI) on pudonnut äärimmäisestä yliostetusta tasosta 96,4:stä noin 53:een. Sama pätee muihin oskillaattoriin, kuten MACD ja Stochastic Oscillator.

Tämä vetäytyminen johtuu voiton ottamisesta sijoittajien keskuudessa, jotka ovat ansainneet omaisuuden rallin aikana. Se on myös siirtynyt Wyckoff-metodin alennusvaiheeseen, jolle on ominaista enemmän myyminen kuin ostaminen.

Siksi kaakaon näkymät ovat laskevat, ja seuraava katsottava piste on 7 000 dollaria. Epäilen kuitenkin, että lähipäivinä tapahtuu lyhyt paluu prosessissa, joka tunnetaan kuolleen kissan pomppimisena.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Hyödykkeet Maatalous Markkina-analyysi