BYND-osakekurssi ja kuoleva kasvipohjainen lihateollisuus

Ohi:
päälle May 9, 2024
Listen
  • Beyond Meatin osakekurssi on romahtanut rajusti heikkojen tulosten julkistamisen jälkeen.
  • Yhtiö ilmoitti, että kasviperäinen teollisuus on hiipumassa.
  • Se julkaisi myös hitaan liikevaihdon kasvun ja suurempia tappioita.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Beyond Meat (NASDAQ: BYND) -osakkeen hinta on ollut vahvassa nousussa, kun se nousi 40 % 25. huhtikuuta ja 6. toukokuuta välisenä aikana. Se koki sitten jyrkän käänteen keskiviikkona sen jälkeen, kun yhtiö julkaisi heikon taloudellisen tuloksen. Se putosi alimmilleen 7,12 dollariin, mikä on 13,4 % tämän kuun korkeimmasta pisteestä.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Kasvipohjaisella lihateollisuudella on vaikeuksia

Copy link to section

Beyond Meat on yksi suurimmista elintarviketeollisuuden häiriötekijöistä. Se on kasvipohjaisen teollisuuden suurin toimija, jonka jotkut analyytikot uskovat olevan ruoan tulevaisuus.

Grand View Researchin tutkimus osoitti, että alan markkinakooksi arvioitiin 4,4 miljardia dollaria ja että sen CAGR olisi yli 24 % vuoteen 2030 mennessä. Tämä suuntaus ohjaa nuoria, jotka ovat enemmän huolissaan eläinten julmuudesta ja ilmastonmuutoksesta.

Tosiasia on kuitenkin, että teollisuudella ei mene hyvin, koska useimmat ihmiset pitävät edelleen eläinlihasta. USDA:n tiedot ovat jatkuvasti osoittaneet, että lihan kulutus on kasvanut Yhdysvalloissa, vaikkakin hitaammin.

Samaan aikaan avainyritysten tulos osoittaa, että niiden vauhti on hiipumassa. Beyond Meatin liikevaihto oli 343 miljoonaa dollaria vuonna 2023, kun se vuotta aiemmin oli 418 miljoonaa dollaria. Sen vuotuinen tappio nousi 338 miljoonaan dollariin vuonna 2023, kun se vuotta aiemmin oli 366 miljoonaa dollaria.

Se ei ole yksin. Oprah Winfreyn tukeman kasvipohjaista maitoa valmistavan Oatlyn nettotappio oli yli 417 miljoonaa dollaria vuonna 2023, mikä on kasvua edellisen vuoden 392 miljoonasta dollarista. Sen vuotuinen liikevaihdon kasvuvauhti hidastui 8,4 prosenttiin vuoden 2020 106,5 prosentista.

Tätä taustaa vasten Beyond Meat julkaisi keskiviikkona heikot taloudelliset tulokset. Sen liikevaihto laski 92,2 miljoonasta dollarista vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä yli 75 miljoonaan dollariin vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Sen nettotappio oli myös 54 miljoonaa dollaria, mikä on suurempi kuin mitä analyytikot odottivat.

Yhtiö selitti tämän tuloksen volyymin laskulla ja korkeammalla diskonttauksella, jotka vaikuttivat sen hinnoitteluun. Myös Beyond Meat totesi, että sen kansainvälinen liiketoiminta oli vaikeuksissa, kun myynti putosi yli 12 %. Lausunnossaan yritys myönsi alan hidastuvan ja totesi, että sen myyntiin vaikuttaisivat :

”Jatkuva, entisestään heikentynyt kysyntä kasvipohjaisessa lihakategoriassa, inflaatio ja korkeat korot sekä huoli taantuman todennäköisyydestä mm.

Beyond Meatin haasteena on, että se on vaikeuksissa olevalla toimialalla, mikä selittää alennusten lisäämisen tarpeen. On myös suuri mahdollisuus, että sen on kerättävä käteistä varannon pienentyessä.

Se päätti vuosineljänneksen 157 miljoonalla dollarilla käteisellä ja vastaavilla, kun viime vuoden joulukuussa oli 190 miljoonaa dollaria. Jos tappiollinen jatkuu, kuten useimmat analyytikot odottavat, yhtiön on kerättävä käteistä joko myöhemmin tänä vuonna tai ensi vuoden alussa.

Beyond Meat -osakekurssianalyysi

Copy link to section
BYND stock

TradingView:n BYND-kaavio

BYND-osakekurssi teki voimakkaan paluun, kun sijoittajat ostivat laskun. Tämä palautuminen tapahtui sen jälkeen, kun se muodosti kaksoispohjan kuvion 5,97 dollariin. Useimmissa tapauksissa tämä on yksi markkinoiden nousevimmista kuvioista. Se jopa muodosti pienen nousevan lipun kuvion, joka on suosittu jatkomerkki.

Nämä tulot tarkoittavat, että yhtiö on enemmän vaikeuksissa kuin mitä useimmat analyytikot ja sijoittajat odottivat. Sellaisenaan on mahdollista, että osake jatkaa laskuaan, kun myyjät tavoittelevat avaintukea 5,97 dollariin, mikä on noin 16,2 % alle torstain avauksen.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Markkina-analyysi Osakkeet Ruoka ja juoma