Miksi Teslan osake ei voi ylittää 200 dollaria?

Ohi:
päälle May 20, 2024
Listen
  • Jäähdyttävä Yhdysvaltain sähköautojen kysyntä vaikuttaa Teslan osakkeiden suorituskykyyn.
  • Rahoitusmarginaalit heikensivät aggressiivisten hinnanalennusten, kustannusten vuoksi.
  • Karhun paine jatkuu; vastustus lähellä 200 dollaria pysyy vahvana.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Tesla Inc:n osakkeilla (NASDAQ:TSLA) käydään tällä hetkellä kauppaa lähellä 178 dollaria, mikä heijastaa merkittävää laskua kaikkien aikojen ennätyksellisestä yli 400 dollarista. Tämä hinta on kuitenkin toipuminen tammikuun 2023 alimmasta noin 100 dollarista. Vaikka Teslan osakkeiden kehitys on ollut vuoristorataa viime vuosina, viimeaikaiset tulot ja uutiset ovat tehneet siitä entistä epävakaampaa.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Indonesian koordinoiva investointiministeri ilmoitti 20. toukokuuta 2024, että Elon Musk harkitsee tarjousta sähköautojen (EV) akkutehtaan rakentamisesta Indonesiaan. Tämä mahdollinen investointi on linjassa Indonesian strategisen pyrkimyksen kanssa hyödyntää runsaat nikkeliresurssit sähköajoneuvoalan kehittämiseen. Jos Tesla jatkaa tämän tehtaan rakentamista, se voi varmistaa toimitusketjun kriittisen edun, kun otetaan huomioon nikkelin merkitys akkutuotannossa.

Tästä lupaavasta kehityksestä huolimatta Tesla kohtaa haasteita erityisesti sähköautojen kuluttajakysynnässä. Äskettäinen JD Power -tutkimus osoitti, että kiinnostus sähköajoneuvojen ostamiseen Yhdysvalloissa on jäähtynyt, ja sähköautoa harkitsevien ostajien prosenttiosuus putosi vuoden 2023 61 prosentista 58 prosenttiin vuonna 2024. Sähköautojen kohtuuhintaisuus, latausinfrastruktuuri ja Taloudelliset olosuhteet, kuten inflaatio ja korkeat korot, vaikuttavat tähän suuntaukseen.

Innovaatiorintamalla Tesla jatkaa rajojen ylittämistä Full Self-Driving (FSD) -teknologiallaan. Sen uusin FSD-versio on osoittanut merkittäviä parannuksia, mikä tarjoaa lähes itsenäisen ajokokemuksen, joka tekee vaikutuksen kokeneisiinkin Teslan käyttäjiin. FSD:n mahdolliset tulovirrat ovat huomattavia, ja ne vaihtelevat tilauksista kertaostoihin ja jopa lisenssimahdollisuuksiin.

Lisäksi Teslan pyrkimykset tekoälyyn ja robotiikkaan erottavat sen entisestään pelkästä autonvalmistajasta. Yrityksen työ projekteissa, kuten Tesla Bot, edistynyt tekoäly energianhallintajärjestelmille ja Dojo-supertietokoneen kehitys, korostavat sen kunnianhimoa johtaa useilla korkean teknologian aloilla.

Taloudellisesti Tesla on kokenut marginaalien eroosion, ja sen bruttokate on laskenut merkittävästi aggressiivisten hinnanleikkausten, kohonneiden tuotantokustannusten sekä uusiin malleihin ja tuotantopäivityksiin tehtyjen investointien vuoksi. Näistä haasteista huolimatta Teslan taustalla oleva kannattavuus säilyy vakaana, ja sen tase on verrattain vahva toimialaan verrattuna. Jotkut analyytikot jopa spekuloivat Teslan mahdollisuudesta alkaa maksaa osinkoja, mikä voisi houkutella erityyppisiä sijoittajia ja tarjota tasaisen tulovirran osakkeenomistajille.

Kuluttajakysynnän ristiriitaiset signaalit sekä yhtiön kunnianhimoiset mutta kalliit projektit tekevät Teslasta tällä hetkellä monimutkaisen investoinnin. Katsotaan nyt, mitä kaavioilla on sanottavaa Teslan osakkeen tulevaisuuden kehityksestä.

Lataus alamäkeen: Teslan varastoon kohdistuu jatkuvaa karhun painetta

Copy link to section

Teslan 4 tunnin kaaviossa voimme nähdä osakkeen hämmästyttävän elpymisen vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla, kun se kolminkertaistui 100 dollarin tasolta lähes 300 dollariin. Tämä elpyminen oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä vuoden 2023 toisesta puoliskosta alkaen osake kääntyi jälleen laskuun. Hopeavuori nykyisen laskuliikkeen aikana on ollut, että osake ei ole laskenut lähellekään aiempaa pohjaansa ja rajoitti pudotuksen 140 dollarin tasolle.

TradingView:n TSLA-kaavio

Tästä hopeavuoresta huolimatta osake osoittaa edelleen heikkoutta, koska sen 50 jakson EMA on alle 100 jakson EMA:n ja se kohtaa vastustusta lähellä 50 % Fibonacci-retracementia 200,58 dollarissa. Koska karhut hallitsevat osaketta edelleen, sijoittajat, jotka haluavat oikotella osakkeita, voivat tehdä sen nykyisellä tasolla pitäen stop loss 201 dollarissa. Jos osake alkaa laskea, se ottaa jälleen tukea ensin 140,2 dollarilla ja toiseksi 102 dollarilla, josta voit kirjata.

Sijoittajien ja kauppiaiden, jotka haluavat ostaa osakkeita, on ihanteellisesti odotettava, että se antaa viikoittaisen sulkemisen yli 200 dollarin, mikä viittaa nousuvauhdin palautumiseen. Niiden, jotka haluavat ostaa osakkeita täältä, on aloitettava suhteellisen pieni positio ja pidettävä tiukka stop loss 137,8 dollarissa. Jos osake onnistuu ylittämään 200 dollaria, voitot voidaan kirjata 252,7 dollariin.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Markkina-analyysi Osakkeet