Onko Nion osakekurssi saavuttanut pohjan? Kesäkuun 6. päivä on avain

Ohi:
päälle May 30, 2024
Listen
  • Nion osakkeet ovat nousseet lähes 50 % tämän vuoden alimmalta tasoltaan.
  • Yrityksellä on edessään vuori haasteita, kuten kilpailu ja marginaalipaineet.
  • Nio julkaisee taloudelliset tuloksensa 6. kesäkuuta.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Nion (NYSE: NIO) osakekurssi on elpynyt voimakkaasti viime viikkoina, kun jotkut sijoittajat alkavat ostaa laskua. Se on noussut 5,5 dollariin, lähes 50 prosenttia tämän vuoden alimmasta pisteestä. Tämä palautuminen on synkronoitu muiden sähköajoneuvojen yritysten, kuten XPengin, Teslan ja Lucid Groupin, kanssa.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Niolla on suuria haasteita

Copy link to section

Niolla, kuten muillakin sähköautoyhtiöillä, on tulevina kuukausina edessään merkittäviä haasteita. Alan kilpailu kovenee, kun Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Aasian yritykset kasvattavat markkinaosuuttaan. BYD julkaisi juuri uuden hybridiauton, jonka toimintasäde on 2000 kilometriä.

Kaikki tämä tapahtuu aikana, jolloin sähköajoneuvojen kysyntä on hidastumassa useimmissa maissa. Tuore raportti osoitti, että Kiinan sähköajoneuvoteollisuus kasvaa 25 prosenttia tänä vuonna, mikä on toinen peräkkäinen hidastumisen vuosi. Ollakseni rehellinen: tämä kasvu on edelleen vahvaa, mutta kehityssuunta on huolestuttava.

Suurin ongelma mielestäni on, että alalla on tulossa ylitarjontaa, ja useimmat yritykset ennustavat kaksinumeroista tuotannon kasvua. Tämä tapahtuu aikana, jolloin monet kiinalaiset jälleenmyyjät valittavat valtavista varastoista.

Nio itse lisää tuotantoaan ja uusien mallien julkaisua. Se myi yli 30 000 ajoneuvoa ensimmäisellä neljänneksellä ja on jatkanut tuotannon lisäämistä. Sen viimeisin raportti osoitti, että se toimitti 15 620 ajoneuvoa huhtikuussa, mikä on 134,6 prosentin vuosikasvu.

Nio, kuten muutkin kiinalaiset sähköajoneuvo-yritykset, etsii myyntiä ulkomailta kasvattaakseen myyntiään. Haasteena on, että Amerikan markkinoista on tullut myrkyllisiä, kun Euroopassa harkitaan amerikkalaisten kaltaisia tulleja.

Siksi uskon, että yritys tulee katsomaan muihin paikkoihin, kuten Etelä-Amerikkaan ja Aasiaan. Se panostaa myös akunvaihtoteknologiaansa solmimalla kumppanuuksia Geelyn ja Lotus Technologyn kaltaisten kanssa.

Onko Nion osake saavuttanut pohjan?

Copy link to section

On liian aikaista ennustaa, onko viimeaikainen osakenousu merkki siitä, että Nio on saavuttanut pohjan. Epäilen, että yhtiön 6. kesäkuuta suunniteltu tulos tulee olemaan ratkaiseva.

SeekingAlpha:n mukaan analyytikot odottavat sen liikevaihdon olevan 1,44 miljardia dollaria, mikä on suuri pudotus edellisen vuosineljänneksen 2,3 miljardista dollarista. Pudotus johtuu ajoneuvojen alhaisemmista hinnoista ja toimitusten jyrkästä laskusta 50 045:stä 30 100:aan Q1:lla.

Toinen tärkeä huomioitava tässä raportissa on sen marginaalit. Viimeisin raportti osoitti, että sen bruttokate oli 7,5 %, mikä on kasvua vuoden 2022 viimeisen neljänneksen 3,9 prosentista. Osalta irtisanomisista johtuen marginaalin kasvu voisi auttaa nostamaan osaketta.

Nioa pyydetään todennäköisesti puhumaan tulevaisuuden tuotantonäkymistä, koska se leikkasi Q1-arviotaan. Analyytikot odottavat, että Nio valmistaa noin 200 000 ajoneuvoa tänä vuonna, mikä on suuri lisäys vuoden 2023 160 000 ajoneuvosta.

Nion osakekurssianalyysi

Copy link to section

Päiväkaavion mukaan Nion osakkeen kurssi oli huhtikuussa alimmillaan 3,67 dollarissa ja on nyt noussut yli 5 dollarin. Se värähtelee 50 päivän ja 100 päivän eksponentiaalisissa liukukeskiarvoissa (EMA). Se on nyt siirtynyt mustalla näkyvän laskevan kanavan välillä, mikä on merkki härkien ja karhujen päättämättömyydestä.

Siksi tässä vaiheessa uskon, että osakkeen seuraavaa hintatapahtumaa on hieman vaikea ennustaa sen tulevan tuloksen vuoksi. Jos nouseva purkaus tapahtuu, seuraavaksi katsottava kohta on laskevan kanavan yläosa 6,50 dollarilla. Toisaalta laskeva breakout näkee sen kaatuvan avaintukeen hintaan 3,67 dollaria.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Markkina-analyysi Osakkeet Tuotanto