USD/ZAR ennuste Etelä-Afrikan vaalijärkytyksen jälkeen

Ohi:
päälle May 31, 2024
Listen
  • USD/ZAR-pari on toipunut Etelä-Afrikan ääntenlaskennan jatkuessa.
  • Alustavat luvut osoittavat, että hallitseva ANC menettää enemmistön parlamentissa.
  • Etelä-Afrikan keskuspankki piti korot ennallaan torstaina.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

USD/ZAR- valuuttakurssi on ollut tällä viikolla valokeilassa, kun markkinaosapuolet seurasivat Etelä-Afrikan vaaleja, SARB-kurssipäätöstä ja tulevia Yhdysvaltain PCE-inflaatiotietoja. Se nousi perjantaina huipulle 18,80:aan, mikä on korkein heilahdus sitten 1. toukokuuta.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Etelä-Afrikan vaalit

Copy link to section

Suurin UZD/ZAR-uutinen tällä viikolla oli Etelä-Afrikan vaalit, joissa on suuria muutoksia tulevaisuudessa. Uusimmat tiedot osoittavat, että Afrikan kansallinen kongressi (ANC) menettää enemmistön ja joutuu jakamaan vallan, mahdollisesti Demokraattisen allianssin kanssa.

On vielä liian aikaista ennustaa, kuinka uusi hallituskoalitio toimii muuttaakseen Etelä-Afrikan. Useimmissa tapauksissa aiemmat ennusteet uudesta hallituksesta epäonnistuvat. Esimerkiksi Cyril Ramaphosa luottaa markkinoihin, kun hän siirtyi Jacob Zumalta vuonna 2018.

Tuolloin toivottiin, että hän kitkeisi korruption, vauhdittaisi taloutta ja hoitaisi Eskom-kriisin. Sen sijaan Etelä-Afrikan työttömyysaste on pysynyt yli 30 prosentissa Eskom-kriisin jatkuessa. Siksi alkuperäistä randin myyntiä ei pitäisi nähdä tapahtuvan ennakoivana.

Myös USD/ZAR-valuuttakurssi elpyi viimeisimmän SARB-päätöksen jälkeen. Kuten laajalti odotettiin, pankki jätti koron ennalleen ja vihjasi inflaation vakiintuvan 4,5 prosenttiin toisella neljänneksellä.

Pankki odottaa talouskasvun olevan hidasta ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja vakaantuvan vuoden toisella puoliskolla kuormitustaajuuden hidastuessa. Talous kasvaa tänä vuonna 1,2 prosenttia. Kaiken kaikkiaan analyytikot odottavat, että keskuspankki pitää korot ennallaan ja alkaa sitten laskea niitä myöhemmin tänä vuonna.

Myös USD/ZAR-pari hyppäsi Yhdysvaltain dollarin noustessa 105 dollariin. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Conference Board julkaisi vahvan kuluttajien luottamusraportin tiistaina, mikä lisää mahdollisuutta, että Fed ylläpitää korkeampia korkoja pidempään.

Seuraavaksi pari reagoi perjantaille asetettuun kuukausittaiseen PCE-raporttiin. Ekonomistit odottavat tietojen paljastavan, että otsikko- ja ydin-PCE-luku nousi 2,7 prosenttiin ja 2,8 prosenttiin. Odotettua vahvempi luku viittaa haukkaampaan Fedin ja vahvaan Yhdysvaltain dollariin.

USD/ZAR tekninen analyysi

Copy link to section
USD/ZAR

TradingView’n USDZAR-kaavio

USD/ZAR-valuuttakurssi on johtanut vahvaan nousutrendiin viime päivinä. Tämä palautuminen tapahtui sen jälkeen, kun pari muodosti nousevan nielaisemiskuvion 22. toukokuuta.

Pari on hypännyt ratkaisevan vastuksen yläpuolelle 18,11:ssä, alimmalle tasolleen viime vuoden joulukuussa. Se on myös noussut yli 50 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon (EMA). Myös suhteellinen voimaindeksi (RSI) on siirtynyt 60:een.

Siksi pari nousee todennäköisesti 19:aan, kun kauppiaat seuraavat vaalituloksia. Kuitenkin lähitulevaisuudessa USD/ZAR jatkaa laskutrendiä vaalipelkojen helpotessa.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

USD Forex Markkina-analyysi