Occidental Petroleumin varasto: Miksi se laskee Berkshiren jatkuvasta ostosta huolimatta?

Ohi:
päälle Jun 18, 2024
Listen
  • Berkshire Hathaway kasvattaa osuuttaan Occidental Petroleumista.
  • Sekalainen perussuorituskyky ja merkittäviä velkaantumisongelmia.
  • Tekninen analyysi: vaihteluväli 55–70 dollaria.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Warren Buffettin Berkshire Hathaway on ollut ostomatkalla, ja se on kerännyt Occidental Petroleumin (NYSE: OXY) osakkeita. Pelkästään viimeisen kuukauden aikana Berkshire on sijoittanut huikeat 434,82 miljoonaa dollaria Occidentaliin, mikä nosti osuutensa öljy-yhtiöstä lähes 29 prosenttiin.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Tämä kauppa sisältää yli 2,9 miljoonaa osaketta, jotka on hankittu kolmella kaupalla 13., 14. ja 17. kesäkuuta pörssiilmoitusten mukaan. Berkshiren viimeaikainen ostotoiminta merkitsee yhdeksän peräkkäisen arkipäivän aikana Occidentalin osakkeiden ostoa. Tämä aggressiivinen kumulaatio osoittaa Buffetin luottamuksen Occidentalin pitkän aikavälin arvoon, vaikka osake onkin pudonnut lähes 6 % toukokuussa ja yli 2 % tässä kuussa.

Tämä Berkshiren jatkuva yritysosto, jolla on myös optiot ostaa 83,9 miljoonaa Occidentalin osaketta edulliseen hintaan, viittaa strategiseen asemaan tulevia voittoja varten. Berkshiren nousevista toimista huolimatta laajempi markkinatunnelma Occidentalia kohtaan on edelleen haalea, ja analyytikot ovat viime aikoina laskeneet luokituksiaan.

Occidental Petroleumin perussuorituskyky

Copy link to section

Occidental Petroleumin liiketoiminnan perusteet näyttävät ristiriitaisen kuvan. Yritys on ollut aktiivisesti mukana strategisissa hankkeissa, mukaan lukien yhteisyritys Berkshire Hathaway Energyn kanssa litiumin louhintaan.

Tämän hankkeen tavoitteena on hyödyntää Occidentalin asiantuntemusta suolaveden ja BHE Renewablesin geotermisen toiminnan hallinnassa korkean puhtauden litiumyhdisteiden tuottamiseksi, jotka ovat ratkaisevan tärkeitä vihreän energian alalla. Tämä muutos merkitsee Occidentalin strategista muutosta kohti kestäviä energiaratkaisuja ja monipuolistamista perinteisen öljyn ja kaasun ulkopuolelle.

Näistä lupaavista hankkeista huolimatta Occidentalilla on kuitenkin haasteita useilla rintamilla. Yhtiön ensimmäisen vuosineljänneksen tulos raportoi tuotannon laskusta ja oikaistun osakekohtaisen tuloksen laskusta 15 % edelliseen neljännekseen verrattuna. Vaikka Occidentalin toiminnallinen joustavuus on huomattavaa, erityisesti maakaasun hinnoittelussa, tuotantoketjun alkupään kokonaistulot laskivat 15 % vuosineljänneksestä alhaisempien hyödykkeiden hintojen vuoksi.

Analyytikoiden näkemykset ja luokitukset

Copy link to section

Analyytikot ovat äskettäin alentaneet Occidentalin osaketta. Esimerkiksi Truist Securities alensi Occidentalin luokitusta Buy to Hold -hinnasta, mikä alensi hintatavoitteen 69 dollariin 84 dollarista. Tämä aleneminen johtui osakkeen premium-arvosta, jonka katsotaan korkeammaksi kuin sen historiallinen keskiarvo.

Analyytikot ennustavat osakkeenomistajille minimaalista tuottoa lähitulevaisuudessa, kun Occidental aikoo käyttää vapaata kassavirtaansa ja omaisuuden myyntitulojaan pienentääkseen merkittävää velkataakkaa, joka on tällä hetkellä noin 19,9 miljardia dollaria ja jonka odotetaan nousevan tulevan CrownRock-kaupan myötä.

Arvostus huolestuttaa

Copy link to section

Occidentalin arvostus on edelleen kiistanalainen. Huolimatta vahvasta strategisesta visiosta ja mahdollisista kasvumahdollisuuksista vihreän teknologian ja maakaasun alalla, osaketta pidetään kalliina verrattuna muihin.

Yhtiön termiinituotto on huomattavasti alhaisempi verrattuna muihin etsintä- ja tuotantoyhtiöihin (E&P) ja integroituihin energiayrityksiin. Tämä ero johtuu osittain Berkshiren omistamista etuoikeutetuista osakkeista suoritetuista merkittävistä maksuista, mikä vaikuttaa Occidentalin nettotuloksen muuntokurssiin.

Lisäksi odotettu 12 miljardin dollarin CrownRock-kaupan päätökseen saattaminen elokuuhun 2024 mennessä, samalla kun Occidentalin tuotantokapasiteettia laajennetaan, lisää myös sen velkataakkaa. Johdon keskittyminen velan vähentämiseen tarkoittaa, että merkittävät osakkeenomistajien tuotot osinkojen tai takaisinostojen kautta ovat epätodennäköisiä lähitulevaisuudessa.

Tulevaisuuden kasvunäkymät

Copy link to section

Occidental ei ole pelkästään perinteisten öljy- ja kaasutoimintojen varassa. Yhtiö investoi aktiivisesti hiilidioksidin talteenottoprojekteihin ja selvittelee maakaasun viennin mahdollisuuksia, mikä voisi merkittävästi parantaa tulosta puhtaampien energialähteiden globaalin kysynnän kasvaessa.

Näistä aloitteista huolimatta markkinoiden reaktio on ollut haalea, mikä johtuu todennäköisesti energia-alan syklisestä luonteesta ja viimeaikaisista historiallisista ennakkotapauksista, joissa ala on kohdannut merkittäviä taantumia. Sijoittajat vaikuttavat varovaisilta, mikä kuvastaa huolta hyödykkeiden hintojen epävakaudesta ja Occidentalin suuresta velkataakasta.

Katsotaan nyt, mitä kaavioilla on sanottavaa osakkeen hintakehityksestä. Tässä teknisessä analyysissä tarkastellaan osakkeen hintamallia, kaupankäyntimääriä sekä keskeisiä tuki- ja vastustasoja, jotta saadaan selkeämpi kuva siitä, mihin Occidental Petroleumin osakkeet voivat olla lähitulevaisuudessa.

Keskipitkän aikavälin vaihteluväli, lyhyellä aikavälillä heikkous

Copy link to section

Huolimatta viimeaikaisesta heikkoudesta, jota Occidental Petroleumin osakkeet ovat nähneet huhtikuusta lähtien, ne ovat suurelta osin käyneet kauppaa kapealla 55–70 dollarin vaihteluvälillä vuoden 2023 alusta lähtien, mikä ei ole ihanteellinen härille tai karhuille.

TradingView:n OXY-kaavio

Lyhytaikaisille kauppiaille tämä on kuitenkin hyvä tilaisuus ostaa osakkeita lähellä tämän vaihteluvälin alapäätä ja myydä ne vaihteluvälin yläpäässä. Sitä vastoin he voivat oikotella osakkeita lähellä yläkaistaa pitäen samalla stop loss muutaman sentin yli 71,5 dollaria ja kirjata voiton lähellä 55 dollaria.

Sijoittajille, jotka ovat nousujohteisia osakkeista ja haluavat toistaa herra Buffetin liikkeen, osakkeen ostaminen nykyisellä tasolla voi myös osoittautua tuottoisaksi, koska osakkeet saavat tukea Berkshiren ostosta. Jos osake ei laske alle 54,5 dollaria keskipitkällä aikavälillä, he voivat pitää sen yli 70 dollaria.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Maailman