Verkoop van grote huizen stijgt met 21% tijdens de pandemie

By: Gannicus Oliver
Gannicus Oliver
Gannicus Oliver is een auteur, consultant, digitale economie liefhebber en belegger. Hij heeft meer dan drie jaar ervaring op… read more.
on sep 1, 2020
  • Huizenkopers zoeken tijdens de pandemie naar grotere huizen.
  • Maar de prijs voor kleine huizen is meer gestegen dan voor grote huizen.
  • De zoektocht naar grote woningen groeit al bijna vijf jaar op rij.

Huizenkopers zoeken grotere woningen dan kleine te midden van de pandemie. Volgens een nieuw rapport van Redfin waren de typische huizen die werden verkocht in een maand die eindigde op 16 augustus 3,7% groter (164,6 vierkante meter) dan de huizen die een jaar eerder werden verhandeld.

Dit wordt vergeleken met een gemiddelde van 0,4% jaar-op-jaar van 2015 tot 2019. De verkoop van grote huizen steeg in juli wereldwijd met 21% op jaarbasis. Bij grote woningen groeide de omzet bijna tien keer zo snel als bij kleine en middelgrote woningen. De middelgrote en kleine bedrijven zagen echter een hogere prijsstijging.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De prijs van kleine woningen is in juli met 8,1% op jaarbasis gestegen, terwijl de prijs van middelgrote woningen met 7,5% en voor grote woningen met 6,7% is gestegen.

Daryl Fairweather, hoofdeconoom van Redfin, zei:

De meeste mensen geven de voorkeur aan een groot huis boven een klein huis, wanneer ze de keuze hebben. Dat klopt ongeacht wat er in de wereld gebeurt, hoewel we door de pandemie meer tijd thuis doorbrengen moedigt dit sommige huizenkopers aan om grotere huizen met grotere tuinen te zoeken”

Fairweather heeft toegevoegd,

Maar betaalbaarheid heerst nog steeds, en daarom is de markt voor grote woningen niet veel meer aantrekkelijk dan voor kleinere woningen. De lijnen zijn economisch getrokken. De mensen met goede thuiswerk banen, kunnen naar heel andere delen van het land, en vinden meer ruimte voor een vergelijkbare prijs. Maar veel mensen die naar een huis zoeken, verkeren in minder voordelige situaties en kunnen zich niet meer ruimte veroorloven, zelfs als ze dat willen . ”

Volgens het rapport is het aantal zoekopdrachten naar grote huizen door huizenkopers en investeerders in onroerend goed in augustus gestegen van 1.803 in januari naar 1.864. De zoekopdrachten naar grote woningen groeien al bijna vijf jaar op rij.

Volgens Chriss Houghton, een Redfin-agent in Vancouver, Washington,

Mensen willen groter: grotere huizen, grotere eigendommen. Dat is waar mensen om vragen, of hun idee van groot nu een halve hectare, een hectare of 10 hectare is. Als mensen nu in een klein rijtjeshuis wonen, willen ze een groter huis met extra kamers en een speciale plek voor een kantoor. “

Meer prijsstijging bij de kleine en middelgrote woningen dan bij de grote woningen

De prijs voor kleine woningen steeg in juli met 8,1% op jaarbasis tot $ 199.900, tegenover een stijging van 7,5% tot $ 322.500 voor middelgrote woningen en een stijging van 6,7% tot $ 539.000 voor grotere woningen.

Waarschijnlijker was de prijsstijging voor kleine woningen gering omdat kopers prioriteit gaven aan betaalbaarheid. Het is ook essentieel om te weten dat 17% van de huizenkopers zei dat ze door de huidige pandemie op zoek waren naar goedkopere huizen.

Meer mensen zijn van plan om de komende 12 maanden eerder grote huizen te kopen dan kleine huizen

Huizenkopers zijn bereid om plaats in te ruilen voor ruimte.

Volgens Amy Black, agent van Los Angeles Redfin,

Mensen realiseren zich dat het geen zin heeft om in het centrum van Santa Monica te wonen in een krap herenhuis als de kinderen thuis wonen en de ouders vanuit huis werken .”

Meer dan duizend mensen zijn van plan om in de komende 12 maanden een huis te kopen; 21% van de kopers wil grotere huizen omdat ze door de pandemie grotere ruimtes idealiseren die zijn ontworpen voor werk en voor hun kinderen om meer te leren vanuit huis.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld