Bank of Thailand geeft met succes obligaties uit via blockchain

Door:
op Sep 18, 2020
Listen
  • De centrale bank van Thailand gebruikte blockchaintechnologie om obligaties uit te geven.
  • Volgens de BOT zal het platform de koopervaring van investeerders verbeteren.
  • Er zijn twee obligaties en beide zijn bedoeld voor particuliere beleggers.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Thaise centrale bank verklaarde onlangs dat het met succes 50 miljard baht ($ 1,6 miljard) aan staatsobligaties heeft verkocht op vrijdag die gebruikmaken van blockchaintechnologie. Het project is erop gericht investeerders in staat te stellen sneller obligaties te ontvangen en de bedrijfskosten te verlagen bij het uitgeven van obligaties.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De bank van Thailand’s nieuwe scripless obligaties

Copy link to section

Door middel van een officieel persbericht zei de centrale bank van Thailand dat het platform dat bekend staat als DLT Scripless Bond Project een collectieve inspanning is waarbij zeven andere organisaties betrokken zijn, waaronder het Project Debt Management Office, Thailand Securities Depository Co., banken die de verkoopagent zoals Bangkok Bank, Krungthai Bank, Kasikorn Bank, Siam Commercial Bank en de Thai Bond Market Association.

Volgens de release zijn er twee obligaties uitsluitend voor particuliere beleggers. Ongeveer vijf miljard baht ($ 160 miljoen) aan obligaties van 1 baht werden in stukjes verkocht voor 100 baht. De uitgifte volgde drie maanden geleden op een gratis proef met de e-wallet van Krungthai Bank.

Bij de tweede uitgifte, een zogenaamde ‘Moving Forward’ obligatie, is ongeveer 45 miljard Baht ($ 1,44 miljard) verkocht met minimaal 1.000 Baht per investering. Bij de tweede waren nog drie banken betrokken. Dit waren Bangkok Bank, Kasikorn Bank en Siam Commercial Bank.

De Bank of Thailand verklaarde:

De nieuwe infrastructuur ging met succes live door de ondersteuning van overheidsspaarobligaties: “1 Baht Bond” en “Moving Forward”. De totale uitgifte van 50 miljard THB is eerder dan verwacht volledig beschikbaar voor investeerders. In de volgende fase zal de infrastructuur worden uitgebreid om alle verschillende staatsobligaties te ondersteunen . ”

De blockchain-houding van Thailand werpt zijn vruchten af

Copy link to section

Een van de landen die het potentieel van blockchain-technologie willen stimuleren, is Thailand. In juli begon de staat de CBDC te testen met uitgebreide activiteiten, voorafgaand aan zijn officiële debuut.

De verschillende tests in Thailand met blockchain-incentives maakten echter een enorme sprong voorwaarts toen het land zijn plannen aankondigde om de reizende sector te verbeteren door op blockchain gebaseerde visa af te geven.

Het plan van Thailand om blockchaintechnologie te gebruiken voor zijn reizende industrie werd geprojecteerd om ervoor te zorgen dat de industrie de visumaanvraagprocessen versnelt en de vitale informatie van toeristen in het land veilig leidt.

Het land voerde ook grensoverschrijdende betalingstests uit met de Hong Kong Monetary Authority.

Door de officiële lancering van op blockchain gebaseerde digitale obligatie-uitgifte, complimenteert Thailand zijn vorderingen om de vooruitgang van blockchaintechnologie te garanderen.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
THB Obligaties Wereld