Pearson plc rapporteert 32% stijging in verkoop van leermateriaal

Geschreven door: Wajeeh Khan
oktober 14, 2020
  • Pearson plc rapporteert een stijging van 32% in de wereldwijde verkoop van online leermateriaal.
  • Disney's Andy Bird zal volgende week Pearson's CEO worden.
  • Pearson zegt dat de onderliggende verkopen 10% lager waren in het fiscale derde kwartaal.

In een aankondiging op woensdag zei Pearson plc (LON: PSON) dat de onderliggende verkopen in het fiscale derde kwartaal 10% lager waren. Voor het volledige jaar sprak het echter zijn vertrouwen uit dat de prestaties in overeenstemming waren met de verwachtingen.

De aandelen van het bedrijf waren woensdag meer dan 1% hoger in de premarket-handel, maar daalden 3,5% op de markt. Pearson plc is nu iets minder dan 15% gedaald tot op heden op de aandelenmarkt. Geïnteresseerd om online in de aandelenmarkt te investeren? Hier is een eenvoudige gids om u op weg te helpen.

Disney’s Andy Bird zal volgende week de rol van Pearson’s CEO op zich nemen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Pearson erkende de impact van de coronavirus pandemie op zijn internationale activiteiten in het derde kwartaal. COVID-19 heeft tot dusver meer dan 38 miljoen mensen wereldwijd besmet en meer dan een miljoen doden veroorzaakt.

Het onderwijsbedrijf zei dat de onderliggende verkopen van internationale operaties het afgelopen kwartaal 26% lager waren. In Noord-Amerika was de daling met 15% relatief kleiner. De wereldwijde verkoop van online leren daarentegen boekte een stijging van 32% in het derde kwartaal.

In de eerste drie kwartalen van het huidige fiscale jaar samen, rapporteerde Pearson woensdag een daling van 14% in de onderliggende verkopen, voornamelijk toe te schrijven aan het sluiten van scholen om de snelle verspreiding van het nieuwe griepachtige virus te minimaliseren. Volgens het eind juli gepubliceerde rapport had Pearson plc in de fiscale eerste helft een verlies van £ 23 miljoen geregistreerd.

De Britse multinational zei dat het onzeker was over zijn prestaties in het vierde kwartaal vanwege de aanhoudende gezondheidscrisis, vooral in zijn internationale operaties. Pearson benoemde Andy Bird in augustus tot de volgende CEO. Bird, die eerder president en voorzitter was van Walt Disney International, zal volgende week de rol bij Pearson op zich nemen.

Consensusverwachtingen voor de jaarlijkse bedrijfswinst van Pearson

De consensusverwachting voor de jaarlijkse operationele winst op een aangepaste basis, voegt Pearson toe, kwam uit op £ 331 miljoen met ingang van 1 juni. CEO John Fallon reageerde woensdag op de financiële update en zei:

“De afgelopen jaren waren moeilijk voor onze aandeelhouders en alle betrokkenen, maar we zijn trouw gebleven aan ons doel. De toekomst van leren is digitaal en zoals je aan deze trends kunt zien, gaat Pearson daar een zeer grote rol in spelen.”

Op het moment van schrijven wordt het in Londen gevestigde uitgeverij- en onderwijsbedrijf geschat op £ 4,21 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 16,36.