AUD/USD vormt een bearish vlag na Chinese bbp-gegevens

Geschreven door: Crispus Nyaga
oktober 19, 2020
  • Het AUD/USD paar vormde een bearish vlagpatroon als reactie op Chinese bbp-cijfers.
  • De economie van het land groeide in het tweede kwartaal met 4,9%.
  • De detailhandel, het werkloosheidspercentage en de industriële productie waren sterk in september.

De AUD / USD is weinig veranderd nu investeerders de laatste positieve economische Chinese economische cijfers verwerken. Het paar handelt op 0.7090, wat iets hoger is dan het dieptepunt van vrijdag op 0.7060.

AUD/USD
AUD/USD reageert op Chinese BBP-gegevens

China’s herstel krijgt vaart

China, de bron van de COVID-19 pandemie, heeft zich relatief goed hersteld. Het land, met een bevolking van meer dan 1,3 miljard mensen, heeft slechts 91.436 besmettingen en minder dan 5.000 doden geregistreerd. Dit is aanzienlijk laag in vergelijking met de Verenigde Staten, waar meer dan 2 miljoen infecties en meer dan 200.000 doden zijn geregistreerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De impact van de Chinese omgang met de economie is zichtbaar in recente groeicijfers. Volgens het statistiekbureau van het land groeide de economie van het land met 4,9% op jaarbasis en met 2,7% in het derde kwartaal. De economie was in het tweede kwartaal met 3,2% gegroeid en werd de eerste grote economie die groeide. Toch was de kwartaalgroei lager dan de 5,2% die een enquête van Reuters verwachtte.

Het bureau zei dat de export de afgelopen vier maanden op rij groeide naarmate de wereldwijde vraag toenam. In september versnelden ze met 10%. De investeringen in vaste activa stegen met 0,8%, terwijl ook de overheidsinvesteringen stegen.

Los daarvan stegen de detailhandelsverkopen, die dit jaar relatief zwak waren, in september met 3,3% na een stijging met 0,5% in de voorgaande maand. Het werkloosheidscijfer daalde ook tot 5,4%, wat lager is dan dat van de VS en de Europese Unie. Ook de industriële productie steeg met 6,9%, in lijn met wat analisten verwachtten.

Chinese cijfers zijn belangrijk voor de Australische economie en de AUD / USD prijs. Dit komt doordat China de grootste afnemer is van Australische goederen zoals koper, ijzererts en kolen. Het is ook de grootste buitenlandse consument van Australische diensten zoals onderwijs en toerisme.

Morgen reageert de Australische dollar op de notulen van de Reserve Bank of Australia (RBA). Deze notulen zullen een duidelijk beeld geven van de beraadslagingen van ambtenaren tijdens de afgelopen monetairbeleidsvergadering. Tijdens deze vergadering lieten ze de tarieven ongewijzigd en gingen ze door met de aankopen van activa.

AUD/USD technische vooruitzichten

AUD/USD
AUD/USD technische grafiek

De vier-uur grafiek laat zien dat de AUD / USD prijs de laatste tijd in een relatief krappe bandbreedte zat. Het paar bevindt zich nu in de vierde golf van het Elliot-golfpatroon. Het vormt ook een bearish vlagpatroon dat in roze wordt weergegeven. Ook is de prijs iets onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden verschoven. Daarom vermoed ik dat het paar uiteindelijk lager zal uitbreken als het probeert het Elliot-golfpatroon te voltooien.