ConocoPhillips neemt Concho Resources over voor £7,46 miljard

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 19, 2020
  • ConocoPhillips neemt de op Perm gerichte Concho Resources over voor £7,46 miljard.
  • De deal vertaalt zich in een premie van 1,4% op de slotkoers van Concho.
  • Het gefuseerde bedrijf zal tegen 2022 een jaarlijkse kosten- en kapitaalbesparing van £ 384,38 miljoen zien.

In een aankondiging op maandag zei ConocoPhillips (NYSE: COP) dat het Concho Resources Inc (NYSE: CXO), een op Perm gericht boorbedrijf, zal overnemen voor £ 7,46 miljard. Het wordt de grootste schaliedeal van 2020, aangezien de pandemie van het coronavirus dit jaar zwaar woog op de wereldwijde olieprijzen, waardoor olie- en gasproducenten hun toevlucht namen tot consolidatie om te overleven.

Met £ 26 per aandeel staat ConocoPhillips dit jaar momenteel meer dan 45% lager op de aandelenmarkt. Maar de aandelen van het bedrijf hebben zich sterk hersteld van een dieptepunt in maart van £ 17,43 per aandeel in maart. De multinational heeft een beurswaarde van £ 27,84 miljard en een koers-winstverhouding van 16,57.

ConocoPhillips om een topproducent in Permian Basin te worden

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De COVID-19 crisis die tot nu toe meer dan 8 miljoen mensen in de Verenigde Staten heeft besmet en iets minder dan 225 duizend doden heeft veroorzaakt, heeft de schaliebedrijven in het hele land grote verliezen laten lijden, omdat ze dit jaar geen nieuw kapitaal bijeen konden brengen in een poging tot herstructurering schuld.

De all-stock deal zal elk aandeel voor Concho-aandeelhouders vervangen door 1,46 aandelen van ConocoPhillips. De overeenkomst vertaalt zich naar een prijs per aandeel van £ 37,90, wat een premie vertegenwoordigt van 1,4% op de prijs waartegen Concho de reguliere sessie op de aandelenmarkt op vrijdag sloot.

Tegen 2022 zal het gefuseerde bedrijf waarschijnlijk een jaarlijkse kosten- en kapitaalbesparing van £ 384,38 miljoen zien.

Na de afronding van de transactie zal ConocoPhillips een vooraanstaande producent worden in het belangrijkste Amerikaanse olieveld, Permian Basin. Het in Houston gevestigde bedrijf pompt 1,5 miljoen BPD (vaten per dag), de grootste in de competitie van in de VS gevestigde onafhankelijke bedrijven die zich richten op de exploratie van koolwaterstoffen.

In Perm pompt Concho bijna 319 duizend BPD, tegenover een veel lagere 50.000 BPD voor Conoco. In apart nieuws uit de VS meldde het boorbedrijf van olie- en gasbronnen, Halliburton £ 13,07 miljoen aan verlies in het fiscale derde kwartaal.

M&A analist Andrew Dittmar’s opmerkingen op maandag

Volgens M&A analist Andrew Dittmar van Enverus:

“Concho stond op de shortlist van grote Perm-bedrijven die belangstelling kenden vanwege de grote productie, het enorme areaal en de relatief lage schuldenlast.”

Met £ 37,36 per aandeel heeft Concho Resources dit jaar tot dusver 45% op de aandelenmarkt verloren. Op het hoogtepunt van de COVID-19 verstoringen waren de aandelen van het bedrijf in maart gedaald tot £ 27,68 per aandeel.

Op het moment van schrijven wordt Concho geschat op £ 7,35 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld