Canadese dollar stijgt door zwakke Amerikaanse dollar

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on okt 21, 2020
  • De USD/CAD prijs daalt vandaag omdat investeerders reageren op Canadese inflatiegegevens.
  • De algemene CPI steeg in september met 0,5%, terwijl de kern-CPI met 1% steeg.
  • De detailhandelsverkopen stegen in augustus met 0,4%.

De USD / CAD prijs is vandaag met 0,30% gedaald als gevolg van de reactie van de markt op de Canadese inflatiecijfers en de relatief hogere prijzen voor ruwe olie. Het wordt verhandeld op 1,3095, het laagste sinds de eerste week van september.

USD/CAD
USD/CAD valt na Canadese inflatie gegevens

Inflatiegegevens voor Canada

Canada is, net als alle andere landen, getroffen door de COVID-19 pandemie. De ziekte heeft meer dan 204.000 mensen in het land besmet en bijna 10.000 van hen gedood. De afgelopen weken zit het aantal in een opwaartse lijn. Gisteren bevestigde het land meer dan 3.200 mensen en 18 doden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als gevolg hiervan hebben de consumentenprijzen moeite om te stijgen, vooral in sommige gevoelige sectoren zoals horeca en recreatie. Volgens Statistics Canada daalde de algemene consumentenprijsindex (CPI) in september met 0,1%, wat leidde tot een jaarlijkse stijging van 0,5%. In dezelfde maand steeg de kern-CPI met een jaarlijks tempo van 1,0%.

Volgens het bureau stegen de prijzen in vier van de acht gevolgde sectoren. Het luchtvervoer daalde met 3,2%, terwijl de toeristische activiteit zwak bleef. De prijzen van personenauto’s stegen met 2,7%, terwijl de prijzen voor kleding en schoenen met 4,1% daalden. Evenzo stegen de hypotheekprijzen met 0,1%.

Ondertussen lieten de detailhandelsverkopen in augustus een bescheiden verbetering zien naarmate de economie weer openging. De verkoop steeg in de loop van de maand met 0,4%, een daling ten opzichte van de stijging van 0,6% in juli. Tegelijkertijd steeg de prijsindex voor nieuwe woningen met 1,2%, beter dan de verwachte stijging van 0,5%.

Gemengde Canadese economische gegevens

De recente economische cijfers uit Canada zijn gemengd. Begin deze maand meldde het land dat zijn export en import in augustus daalde tot respectievelijk C$ 44,93 miljard en C$ 47,38 miljard. Uit andere gegevens van Ivey Institute bleek dat de PMI daalde van 67,8 in augustus naar 54,3 in september, wat een teken is dat het economisch herstel aan het afzwakken is.

De huisvesting begon ook matig toen het daalden van 261,5k naar 209,0k. Positief is echter dat de arbeidsmarkt in september bleef verbeteren, aangezien de economie meer dan 378.000 banen toevoegde. Het werkloosheidspercentage is gedaald tot 9,0%.

Ondertussen wordt de USD / CAD prijs ondersteund door de lage prijzen van ruwe olie. Als toonaangevende olieproducent heeft de Canadese economie de neiging te worden beïnvloed door de beweging van de olieprijzen. Vandaag zijn de olieprijzen van West Texas Intermediate (WTI) en Brent met respectievelijk 1,25% en 1,27% gedaald. Op korte termijn verwachten analisten dat de prijzen onder druk zullen staan nu de tweede golf zich internationaal verspreidt.

Technische vooruitzichten USD/CAD

USD/CAD
USD/CAD technische grafiek

Op de vier-uur grafiek bereikte de USD / CAD prijs een dieptepunt van 1,3080. De prijs ligt onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden, terwijl de RSI iets boven het oversold-niveau van 30 ligt. Het bevindt zich ook op de vijfde golf van het Elliot-golfpatroon. Dit betekent dat de prijs waarschijnlijk zal blijven dalen nu bears zich gaan richten op de belangrijke steun op 1.3050. Begin uw handelsreis met onze gratis forex trading cursussen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld