AUD/USD tikt hoger nu de inflatie in Australië herstelt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on okt 28, 2020
  • Het AUD/USD paar herstelde vandaag als reactie op de sterke inflatiecijfers van Australië.
  • De algemene CPI steeg met 1,6% in Q3 na een daling met 1,9%.
  • De grootste bijdragen aan de stijgende prijzen kwamen van meubelen en huishoudelijke artikelen.

De Australische dollar (AUD / USD) stijgt met 0,10% doordat traders reageren op de relatief sterke Australische inflatiecijfers. Het wordt verhandeld tegen 0,7136, wat in hetzelfde bereik ligt als voorheen.

AUD/USD
AUD/USD stijgt na sterke inflatiecijfers

Australië keert terug naar inflatie

Dit jaar beleefde Australië de eerste recessie in meer dan drie decennia als gevolg van de pandemie van het coronavirus. De ziekte heeft meer dan 27.000 mensen besmet en bijna 1.000 mensen gedood, wat een indrukwekkende prestatie is. Het land heeft de afgelopen weken de tweede golf van het virus in Victoria onder controle weten te houden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

En nu begint de consumenteninflatie van het land weer aan te trekken. Volgens het Australische Bureau of Statistics zijn de consumentenprijzen in het tweede kwartaal met 1,6% gestegen. Dat was iets hoger dan de gemiddelde schatting van 1,5% door een panel van economen dat door Reuters werd ondervraagd. Op kwartaalbasis stegen de prijzen met 0,7% na een daling met 0,3% in het tweede kwartaal.

Met name het getrimde gemiddelde steeg met 1,2% op jaarbasis, terwijl het gewogen gemiddelde met 1,3% steeg. Het gewogen gemiddelde is afgeleid van de prijsveranderingen van alle componenten van de consumentenprijsindex, terwijl het getrimde gemiddelde wordt berekend met behulp van een ‘gewogen gemiddelde van procentuele verandering van de middelste 70% van de distributie’.

Volgens het bureau leverden meubels en huishoudelijke producten, vervoer en onderwijs de grootste bijdrage aan de hogere prijzen in Australië, waarvan de prijzen met 12%, 3,4% en 2,1% stegen. Met name de kinderopvang steeg met 9% na het einde van de gratis kinderopvang in juli. Aan de andere kant waren communicatie, gezondheid en voedsel en niet-alcoholische dranken de grootste achterblijvers.

Per regio stegen de consumentenprijzen het meest in Canberra en Brisbane, waar ze met 2,3% stegen. De regio’s met de laagste inflatie waren Melbourne, Adelaide en Hobart.

Australië heeft drie belangrijke voordelen. Ten eerste herstelde de Chinese en Oost-Aziatische economie zich. Dit is een belangrijk feit vanwege de omvang van de handel die het land met de regio doet. Ten tweede heeft het land de strijd tegen de COVID-19 pandemie bijna gewonnen. In de afgelopen dagen heeft het elke dag minder dan 30 gevallen gemeld. Ten slotte zijn de grondstoffenprijzen gestegen, waarbij koper en ijzererts meerjarige hoogtepunten bereikten.

AUD/USD technische vooruitzichten

AUD/USD
AUD/USD technische grafiek

Op de dagelijkse grafiek zien we dat de AUD / USD prijs de afgelopen dagen zijwaarts heeft bewogen. De prijs ligt iets boven het dieptepunt van september en onder het hoogste punt van dit jaar van 0,7420. Het ligt ook langs de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Daarnaast zit het ook tussen het draaipunt en de eerste steun. Daarom verwacht ik voor vandaag dat het paar in deze range zal blijven, maar op de langere termijn blijft het opwaarts gericht. Ga aan de slag met handelen met onze gratis forex cursussen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld