De omzet van General Electric daalt met 17% in Q3

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 28, 2020
  • De omzet van General Electric daalt met 17% in het fiscale derde kwartaal.
  • De Amerikaanse multinational rapporteert een nettoverlies van £920 miljoen in het derde kwartaal.
  • De cashflow van General Electric werd ook positief in het derde kwartaal.

General Electric Co. (NYSE: GE) zei woensdag dat de omzet in het fiscale derde kwartaal minder kromp dan verwacht. Op aangepaste basis rapporteerde het bedrijf ook een onverwachte winst. De cashflow was ook positief in Q3.

General Electric sprong woensdag ongeveer 5% in premarket-handel en won nog eens 3% op de open markt. Op jaarbasis staan de aandelen van het bedrijf nu ongeveer 35% lager op de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

General Electric zei dat het nettoverlies in het derde kwartaal £ 920 miljoen bedroeg, wat neerkomt op 10,77 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar rapporteerde het een aanzienlijk hoger verlies van £ 7,29 miljard of 83 pence per aandeel. Eerder in oktober sprak GE zijn toezegging uit om kolencentrales terug te trekken en over te schakelen op hernieuwbare energiebronnen.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende General Electric 4,62 pence per aandeel in het afgelopen kwartaal, vergeleken met 11,54 pence per aandeel een jaar geleden. Ter vergelijking: analisten hadden verwacht dat het bedrijf 3,08 pence verlies per aandeel zou registreren in het derde kwartaal, volgens FactSet.

Het Amerikaanse multinationale conglomeraat waardeerde zijn industriële vrije kasstroom £ 395,53 miljoen, tegenover een verwachte negatieve £ 790 miljoen. In termen van omzet noteerde General Electric £ 14,94 miljard, wat neerkomt op een daling van 17% op jaarbasis. FactSet Consensus voor de omzet van GE in Q3 bedroeg een lagere £ 14,41 miljard. In het voorgaande kwartaal (Q2) had het in Boston gevestigde bedrijf een omzet van £ 13,62 miljard gerapporteerd.

Andere prominente figuren in het inkomstenrapport van General Electric

Andere prominente cijfers in het winstrapport van General Electric op woensdag zijn onder meer een daling van 3% in stroomopbrengsten tot £ 3,10 miljard. De omzet uit hernieuwbare energie daalde jaar op jaar met 2% tot £ 3,49 miljard. Met £ 3,79 miljard daalden de luchtvaartinkomsten met 39% in het derde kwartaal, terwijl de inkomsten uit gezondheidszorg 7% lager waren dan vorig jaar op £ 3,52 miljard.

Volgens FactSet hadden experts de inkomsten van deze vier segmenten voorspeld op respectievelijk £ 2,99 miljard, £ 3,45 miljard, £ 3,81 miljard en £ 3,19 miljard. CEO Larry Culp gaf woensdag commentaar op het financiële rapport en zei:

“We verbeteren onze winst- en cashprestaties met een organische marge-uitbreiding in elk segment behalve Aviation, hoewel de bestellingen in bredere zin onder druk blijven staan.”

In een schatting vorige maand had Culp geschat dat de vrije kasstroom positief zou zijn in het fiscale tweede halfjaar. Op het moment van schrijven wordt General Electric geschat op £ 52,40 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld