Wayfair overtreft Wall Street schattingen voor inkomsten

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 4, 2020
  • Wayfair overtreft Wall Street schattingen voor inkomsten in het derde kwartaal.
  • De winkelier voor huisartikelen rapporteert £131,98 miljoen aan netto-inkomen.
  • Het aantal directe klanten is in het fiscale derde kwartaal met 50,9% gestegen.

Wayfair Inc. (NYSE: W) zei dinsdag dat de winst in het fiscale derde kwartaal beter was dan verwacht. In het voorgaande kwartaal (Q2) had Wayfair een enorme omzetgroei van 84% op jaarbasis onthuld, volgens het rapport dat in de eerste week van augustus werd gepubliceerd.

Wayfair steeg dinsdag ongeveer 1% in de uitgebreide handel, na een stijging van 13% in de premarket-handel. Met inbegrip van de prijsactie worden de aandelen van het bedrijf nu verhandeld tegen £ 210,70, tegenover een aanzienlijk lagere £ 71 per aandeel aan het begin van het jaar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het aandeel was in maart gedaald tot een dieptepunt in het jaar van £ 18 per aandeel. Online handelen in aandelen is gemakkelijker dan u denkt. Hier leest u hoe u in 2020 online aandelen kunt kopen.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Wayfair zei dat het nettoresultaat in het derde kwartaal £ 131,98 miljoen bedroeg, of £ 1,27 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had de online winkelier voor huisartikelen een verlies van £ 207,27 miljoen of £ 2,24 per aandeel gemeld.

Op een aangepaste basis verdiende het bedrijf met het hoofdkantoor in Boston £ 1,75 per aandeel in het afgelopen kwartaal. In termen van inkomsten noteerde Wayfair £ 2,93 miljard vergeleken met het cijfer van een jaar geleden van een veel lagere £ 1,76 miljard.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het derde kwartaal £ 2,79 miljard aan inkomsten zou drukken. Hun schatting voor de winst per aandeel werd afgetopt op 62,49 pence. In apart nieuws uit de VS zei Humana dinsdag dat de omzet 23,6% hoger was in het fiscale derde kwartaal.

De opmerkingen van CEO Niraj Shah op dinsdag

CEO Niraj Shah van Wayfair gaf dinsdag commentaar op het winstrapport en zei:

“Het momentum van de categorie is levendig, de vraag beweegt zich in een versneld tempo online en we verwachten dat het huis dit jaar nog belangrijker zal zijn dan normaal als het gaat om het vieren van de feestdagen.”

Met 28,8 miljoen zag Wayfair het aantal directe klanten in Q3 op jaarbasis met 50,9% groeien. 11,1 miljoen of 71,9% van de bestellingen, volgens het Amerikaanse bedrijf, werden geplaatst door terugkerende klanten. Maar Wayfair zei dat de gemiddelde bestelwaarde is gedaald van £ 192,03 vorig jaar naar £ 185,17 in het afgelopen kwartaal.

Wayfair presteerde vorig jaar slechts licht optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 3%. Op het moment van schrijven heeft het Amerikaanse e-commercebedrijf dat meubels en huishoudelijke artikelen verkoopt een marktkapitalisatie van £ 19,93 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld