Lyft zegt dat het zijn EBITDA winstgevend zal maken

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 11, 2020
  • Lyft zegt dat het zijn EBITDA winstgevend zal maken tegen Q4 van fiscaal 2021.
  • Het bedrijf rapporteert £376,45 miljoen aan inkomsten in Q3.
  • Het gecorrigeerde verlies per aandeel van Lyft bedroeg 67,05 pence.

Lyft Inc (NASDAQ: LYFT) publiceerde dinsdag een beter dan verwacht winstrapport voor het fiscale derde kwartaal dat resulteerde in een stijging van 6% in zijn aandelen in de handel buiten kantooruren.

Met inbegrip van de prijsactie, wisselt Lyft nu handen uit voor £ 28,67 per aandeel, wat zich vertaalt naar een jaar tot nu toe meer dan 10% op de aandelenmarkt. De aandelen van het bedrijf zijn echter aanzienlijk gezakt vanaf het dieptepunt van £ 12,09 per aandeel in maart, toen de COVID-19 beperkingen op hun hoogtepunt waren.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het derde kwartaal £ 365,15 miljoen aan inkomsten zou drukken. Voor verlies per aandeel hadden ze 70,06 pence geraamd. In zijn rapport op dinsdag overtrof Lyft beide schattingen met een hogere £ 376,45 miljoen aan inkomsten en 67,05 pence gecorrigeerd verlies per aandeel in Q3.

Met £ 346,55 miljoen was het nettoverlies van het ride-hailingbedrijf in het afgelopen kwartaal bijna hetzelfde als £ 348,81 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. In het voorgaande kwartaal (Q2) had Lyft £ 335,38 miljoen aan nettoverlies onthuld, volgens het rapport dat in augustus werd gepubliceerd.

Lyft zei dinsdag ook in zijn financieel rapport dat het 12,5 miljoen actieve rijders had in het fiscale derde kwartaal, wat een groei van 44% vertegenwoordigt in vergelijking met Q2. Het in San Francisco gevestigde bedrijf registreerde £ 30,05 aan inkomsten per actieve rijder.

Gemiddeld hadden analisten in het afgelopen kwartaal 11,9 miljoen actieve rijders voor Lyft voorspeld. Op jaarbasis waren de actieve rijders in Q3 nog steeds ongeveer 44% lager. Lyft kondigde eerder deze week aan immuniteit te hebben verkregen tegen de hervorming van de werkgelegenheid in Californië.

De opmerkingen van CFO Brian Roberts op dinsdag

Lyft verwacht nu zijn EBITDA winstgevend te maken tegen het vierde kwartaal van fiscaal 2021. CFO Brian Roberts gaf dinsdag commentaar op de financiële resultaten en zei:

“Onze omzet in het derde kwartaal groeide met 47% kwartaal op kwartaal, aangedreven door een betekenisvol herstel bij Active Riders, en we hebben met succes ons gecorrigeerde EBITDA-verlies beperkt en onze meest recente vooruitzichten overtroffen met $ 25 miljoen. Deze resultaten weerspiegelen zowel het aanhoudende herstel als onze vooruitgang bij het verlagen van de kosten en het verbeteren van onze onderliggende economie.”

Lyft debuteerde in maart 2019 op Nasdaq tegen een prijs per aandeel van £ 59, maar sloot het jaar af met een veel lagere £ 34,53 per aandeel. Op het moment van schrijven heeft het Amerikaanse ride-hailing bedrijf een marktkapitalisatie van £ 8,48 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld