TJX overtreft de schattingen van analisten voor inkomsten

Geschreven door: Wajeeh Khan
november 18, 2020
  • TJX overtreft de schattingen van analisten voor inkomsten in Q3.
  • De retailer zal 19,56 pence per aandeel dividend in het vierde kwartaal herstellen
  • TJX ziet af van het geven van begeleiding vanwege de COVID-19 onzekerheden.

The TJX Companies Inc. (NYSE: TJX) publiceerde woensdag haar financiële resultaten voor het fiscale derde kwartaal, die de schattingen van analisten voor inkomsten overtroffen. Het bedrijf sprak ook het vertrouwen uit dat het volgende maand dividend zal uitkeren.

De aandelen van het bedrijf stegen 3,4% in premarket-handel. TJX sloot de reguliere sessie woensdag met ongeveer 1% omhoog en werd een winnende aandelen – die u hier kunt leren kiezen. Sinds het begin van het jaar is TJX momenteel 3% gestegen op de aandelenmarkt na een enorm herstel van 70% sinds het dieptepunt in maart als gevolg van de COVID-19 verstoringen.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

TJX zei dat het nettoresultaat in het derde kwartaal £ 652,19 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 53,43 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot een lager bedrag van £ 623,30 miljoen of 51,17 pence per aandeel.

De Amerikaanse multinational zei dat het in het derde kwartaal 7,62 miljard pond aan omzet genereerde, tegenover 7,86 miljard pond een jaar geleden. In apart nieuws van het Noord-Amerikaanse, Canadese supermarktbedrijf Metro Inc., zei het dat zijn omzet in het fiscale vierde kwartaal 7,4% hoger was.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 7,06 miljard aan omzet zou drukken. Hun schatting voor de winst per aandeel bedroeg 30,10 pence. In een aankondiging eind vorige maand zei TJX dat het met onmiddellijke ingang C. Kim Goodwin had gekozen in het bestuur.

TJX zei woensdag ook dat de vergelijkbare omzet die wordt toegeschreven aan geopende winkels, in het derde kwartaal met 5% is gedaald. 470 van zijn winkels zijn nog steeds gesloten vanwege de aanhoudende COVID-19 crisis. Het merendeel van deze winkels bevindt zich in Europa.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

TJX heeft afgezien van het geven van begeleiding vanwege de COVID-19 onzekerheden

De off-price warenhuiscoöperatie zei woensdag dat het in het vierde kwartaal 19,56 pence per aandeel dividend zal herstellen. TJX zei dat het het derde kwartaal afsloot met een kassaldo van £ 7,98 miljard.

Het gaf echter geen begeleiding vanwege de onzekerheden van COVID-19. In de eerste twee weken van het huidige kwartaal, zo voegde de retailer eraan toe, is de verkoop in dezelfde geopende winkel met 7% gedaald.

TJX presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 40%. Op het moment van schrijven heeft het in Framingham gevestigde bedrijf een marktkapitalisatie van 57,71 miljard pond en een koers-winstverhouding van 113,30.