AUD/USD: AUD onder druk door stijgende werkloosheid

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on nov 19, 2020
  • Het AUD/USD paar staat vandaag onder druk na de Australische banencijfers.
  • Het werkloosheidspercentage van het land is in oktober gestegen tot 7,0%.
  • Het aantal werkenden steeg in oktober met ruim 174.000.

De Australische dollar (AUD / USD) daalde licht nadat het Australische Bureau voor de Statistiek (ABS) de werkgelegenheidscijfers voor oktober publiceerde. Het paar handelt op 0,7293, wat 0,65% lager is dan het hoogste punt van deze maand op 0,7338.

AUD/USD
AUD/USD onder druk

Het werkloosheidspercentage in Australië stijgt

Volgens ABS is het werkloosheidspercentage in het land gestegen van 6,9% in september tot een hoogste punt in juli van 7,0% in oktober. Dit gebeurde toen het land begon te heropenen nadat het een maand eerder beperkingen had opgelegd in Victoria en Melbourne. Economen die door Bloomberg werden ondervraagd, verwachtten dat het tarief zou stijgen tot 7,2%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In totaal is het aantal werkende Australiërs in oktober met 178.800 gestegen tot 12,7 miljoen. Dat was een stijging van 1,4% en een daling van 1,0% op jaarbasis. Tegelijkertijd steeg het aantal werklozen met 25.500 tot 960.000.

Het percentage van ondertewerkstelling in Australië daalde van 11,4% naar 10,4%, terwijl de participatiegraad steeg van 64,9% naar 65,9%.

In het recente RBA-rentebesluit zeiden de leden dat hun basisscenario was dat het werkloosheidspercentage tegen december met bijna 8% zou stijgen. Dat was een verbetering ten opzichte van de vorige schatting van een werkloosheidspercentage van 10%.

De leden zeiden ook dat ze verwachten dat het percentage de komende jaren boven het pre-pandemische niveau zal blijven. Bovendien zal de horeca, een grote werkgever in Australië, niet snel weer een comeback maken.

De werkgelegenheidscijfers kwamen een dag nadat forextraders de AUD / USD na de RBA-notulen hoger hadden geduwd. In deze notulen zeiden de leden dat ze niet zouden overwegen om de rente negatief te verhogen.

Positief is dat het aantal COVID gevallen in Australië de laatste tijd sterk is gedaald. Ook laten recente gegevens uit China zien dat de economie het beter doet dan eerdere schattingen. Australië is ook lid van de onlangs ondertekende Aziatische handelsovereenkomst, die de economie zou kunnen ondersteunen. Het belangrijkste is dat de grondstofprijzen zoals koper en ijzererts stijgen, wat een goede zaak is voor de economie van het land.

AUD/USD technische vooruitzichten

AUD/USD
AUD/USD technische grafiek

Op de vier-uur grafiek bereikte de AUD / USD op 9 november deze maand een hoogste punt van 0,7339 en trok zich toen terug. Deze week bereikte het paar hetzelfde niveau en vond opnieuw sterke weerstand, wat leidde tot een dubbele top. De prijs is ook boven het 100 en 50-dagen voortschrijdend gemiddelde gebleven terwijl de twee lijnen van de stochastische oscillator dalen. Daarom verwacht ik dat het paar onder druk zal blijven staan totdat de stochastics en de RSI het oversold niveau bereiken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld