De suikerprijs bereikt een hoogste punt in 7 maanden

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on nov 21, 2020
  • De suikerprijs bereikt een hoogste punt in 7 maanden.
  • Onlangs heeft de CCEA de prijzen verhoogd van ethanol geproduceerd uit suikerrietsap.
  • De stijging van de ethanolprijzen komt op een moment dat Brazilië ongunstige weersomstadigheden heeft.

De suikerprijs vertoont de afgelopen 7 maanden een stijgende lijn. In april bereikte SUGARUSD ~$ 0,10. Dit prijsniveau was het laagste prijsniveau sinds 2018. Maanden na dit dieptepunt is de prijs van deze zachte grondstof echter gestegen tot het huidige handelsniveau van ~$ 0,15. Naast de zwakkere dollar zullen de ethanolprijzen ook stijgen.

Suiker prijs

Een zwakkere Amerikaanse dollar blijft de suikerprijs versterken

Als u geïnteresseerd bent in hoe u in grondstoffen kunt beleggen, is een van de concepten die u moet onthouden, dat de meeste van de belangrijkste grondstoffen worden verhandeld in de Amerikaanse dollar. Wanneer de dollar verzwakt, zoals het nu is, kunnen buitenlandse kopers grotere volumes van de producten kopen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Momenteel wordt de Amerikaanse dollarindex verhandeld op $ 92,23. Het cijfer vertegenwoordigt een daling van 2,13% ten opzichte van $ 94,90, het hoogtepunt in november. Het hoogste niveau van de suikerprijs dit jaar was in maart, toen het handelde rond de $ 99,10. Sindsdien is het relatief zwak; een aspect dat heeft geleid tot een stijging van de suikerprijs.

Stijging van de ethanolprijzen is goed nieuws voor de suikerindustrie

Onlangs heeft de Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) de prijzen verhoogd van ethanol geproduceerd uit suikerrietsap, B-zware melasse en C-zware melasse. CCEA verhoogde de prijzen met respectievelijk Rs 3.17, Rs 3.34 en Rs 1.94 per liter.

Senior vicepresident van Icra Ratings, Sabyasachi Majumdar, zei: “Met ethanol dat 10-15 procent bijdraagt aan de omzet van de suikermolens voor geïntegreerde suikermolens, wordt verwacht dat lonende ethanolprijzen suikermolens zullen aanmoedigen om de toevoer van ethanol voor blending te verbeteren, waardoor hun inkomsten, winstgevendheid en verbetering van hun vermogen om suikerrietboeren te betalen zal toenemen.”

Suiker is het belangrijkste component bij de productie van ethanol. De verwachte stijging van de ethanolprijzen komt op een moment dat Brazilië te maken heeft met ongunstige weersomstandigheden. Brazilië is de grootste suikerproducent ter wereld.

Goldman Sachs voorspelt een langdurige stijgende markt voor grondstoffen

Twee dagen geleden handhaafde Goldman Sachs zijn standpunt dat het huidige herstelmomentum op verschillende grondstoffenmarkten waarschijnlijk het begin zal zijn van een langdurige bullmarkt. Volgens de analisten van het bedrijf waren grondstoffen de beste buffer tegen de waarschijnlijke inflatie. De bank verklaarde verder dat de stijgende vraag vanuit China de kans op een opwaartse trend naar landbouwgrondstoffen en basismetalen vergroot in vergelijking met die van olie. De wijzigingen zijn van kracht voor het jaar van de aanvoer van ethanol dat in december dit jaar begint.

Technische vooruitzichten suikerprijs

De suikerprijs vindt weerstand rond de $ 0,15, wat deze week het hoogste prijsniveau was. Bovendien handelt de grondstof boven het 50 en 100-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde. Het handelt sinds het laagste prijsniveau van september boven de ondersteuningslijn. Als zodanig verwacht ik dat de stijgende trend van de suikerprijs doorzet. Als de prijs echter voorbij deze lijn daalt, is mijn vooruitzicht mogelijk ongeldig.

Suiker prijs technisch vooruitzicht
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld