De zilverprijs daalt nu beleggers naar de cryptomarkt gaan

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld is in… read more.
on nov 24, 2020
  • De zilverprijs daalde met 0,57% en werd verhandeld op $23,44.
  • Net als goud is de aantrekkingskracht van zilver als veilige haven afgenomen.
  • De markt reageert op de divergerende trend van de PMI-cijfers voor de industrie.

De zilverprijs zette zijn neerwaartse trend voort en handelde op ~$ 23,44. Het cijfer vertegenwoordigt een daling van 0,57%. Net als goud is de aantrekkingskracht van zilver als veilige haven afgenomen, omdat beleggers willen profiteren van de gestaag stijgende markt voor cryptocurrency. Wanneer XAUBTC wordt verhandeld tegen Bitcoin, bevindt het zich nog steeds op een steile dip op de huidige $ 0,09. De beweging van de zilverprijs komt een dag na de gemengde PMI-gegevens uit Europa en de VS.

Zilver prijs

Beleggers verplaatsen hun middelen van de edelmetalen naar de cryptomarkt

De aantrekkingskracht van zilver voor een veilige haven is afgenomen nu beleggers hun focus verleggen naar cryptocurrencies. Dinsdag stonden crypto grotendeels in het groen. Ethereum steeg met 3,82% om te verhandelen tegen $ 615,48. Tegelijkertijd handelde Ripple tegen $ 0,68, wat een verandering betekent van +32,37%. Bitcoin steeg ook met 0,31% om te handelen op $ 18.633,8.

Cryptomarkt

Markit publiceert gemengde PMI-cijfers voor de industrie

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De huidige daling van de zilverprijs komt een dag nadat IHS Markit PMI-gegevens heeft vrijgegeven. De cijfers vertoonden uiteenlopende trends. In de huidige maand daalde de Franse Markit Composite PMI van de vorige 47,5 naar 39,9. Het cijfer was lager dan de voorspelde 50,1.

Ondanks de uitgevoerde lockdown-maatregelen waren sommige van de vrijgegeven gegevens echter hoger dan verwacht. In de eurozone bedroeg de PMI voor de verwerkende industrie deze maand 53,6. Het aantal was lager dan de 54,8 van vorige maand maar hoger dan de voorspelde 53,1. Evenzo bedroeg de Duitse PMI voor de industrie 57,9. Het cijfer is hoger dan de verwachte 56,5 maar nog steeds lager dan de vorige 58,2.

De gemengde PMI-cijfers voor de verwerkende industrie zijn ook waargenomen in andere ontwikkelde economieën. De PMI voor de verwerkende industrie in het VK was bijvoorbeeld 55,2. Analisten hadden voorspeld dat het cijfer op de vorige lezing van 53,3 zou blijven. In de VS steeg de PMI tot 56,7 tegen de verwachte 53,0.

De PMI-cijfers voor de productie zijn van invloed op de prijzen van dit edelmetaal; een aspect dat van belang is als u zilver wilt kopen. Naast zijn aantrekkingskracht als veilige haven, is zilver een industrieel metaal dat wordt gebruikt in de wereldwijde productiesector. Enkele van zijn toepassingen zijn onder meer de productie van spiegels en keukengerei.

Zilverprijs technische vooruitzichten

Kijkend naar de 6-maandse grafiek, handelt het edelmetaal momenteel onder de 50 en 100-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. De vooruitzichten voor de beweging van de zilverprijs zijn echter vrij neutraal. In dit scenario zou de zilverprijs in beide richtingen kunnen bewegen.

Aan de ene kant zal het edelmetaal waarschijnlijk verder dalen, aangezien het steun vindt rond $ 23,15. Dit prijsniveau was het laagste punt in november. Als het omhoog gaat, zal zijn weerstand waarschijnlijk rond het psychologische prijsniveau van $ 24 en richting $ 24,54 zijn; dat was het hoogste punt op vrijdag van vorige week.

Zilver prijs technische vooruitzicht
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld