Bullish signaal voor Unilever op de wekelijkse grafiek

Geschreven door: Michael Harris
november 30, 2020
  • Unilever om haar activiteiten te verenigen en de tweekoppige structuur te verlaten.
  • "Het is een cruciaal moment in de geschiedenis van Unilever", zegt Warren Ackerman.
  • De aandelen van Unilever sloten ongeveer 3% hoger.

De aandelen van Unilever PLC (LON: ULVR) zijn erin geslaagd om ongeveer 3% hoger te sluiten ondanks een duik in de prijsactie eerder deze week.

Fundamentele analyse: “Een baanbrekend moment”

Unilever is van plan om haar tweekoppige juridische structuur te verenigen in één moederbedrijf en haar in Amsterdam genoteerde aandelen in te ruilen voor Unilever PLC.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De tweekoppige structuur van het bedrijf in consumptiegoederen eindigt na 90 jaar opereren als een hybride bedrijf. Het besluit komt als gevolg van de door het coronavirus veroorzaakte crisis en de naderende Brexit.

De eenwording zal waarschijnlijk geen grote invloed hebben op de dagelijkse activiteiten van het bedrijf, maar het zal het bedrijf meer flexibiliteit bieden als het gaat om het kopen en verlaten van bedrijven, en het biedt ook een betere corporate governance, aldus Unilever.

“De raden van bestuur zijn van mening dat eenmaking in het beste belang is van Unilever, zijn aandeelhouders en andere belanghebbenden als geheel”, zei Unilever vorige maand.

Vanaf 30 november zal Unilever handelen als een enkel bedrijf dat genoteerd is in Londen en als een Amerikaans depositaris-aandeel in New York. De PlC zal ook worden genoteerd aan Euronext in Amsterdam.

“Het is een cruciaal moment in de geschiedenis van Unilever”, zegt Warren Ackerman, analist bij Barclays. Ackerman wees erop dat de laatste vier topmanagers van Unilever tevergeefs hebben geprobeerd om “een verouderd 90 jaar oud rechtssysteem te veranderen dat hen erg traag maakt om ergens op te reageren”.

Ackerman zei dat de stap van Unilever essentieel was voor zijn investeringszaak in het bedrijf, dat zal proberen de waarderingskloof tussen zichzelf en zijn concurrenten te dichten.

Unilever zei dat de eenwording het nu gemakkelijker zal maken om bedrijven en spin-off, onrendabele divisies te kopen, wat aanleiding zal geven tot geruchten over grotere transformationele deals. Analisten van investeringsbankbedrijf Jefferies zeiden dat het gewicht van Unilever in de FTSE 100-index na de eenwording meer dan verdubbeld zal zijn tot 3,9%.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: een bullish signaal op de wekelijkse grafiek

Het Unilever aandeel slaagde erin om in het groen te sluiten nadat het begin vorige week naar het zuiden was gereisd om een laagste punt in 4 maanden te noteren op 4322p. Zoals te zien is in de onderstaande wekelijkse grafiek, raakte de prijsactie de 200-WMA en herstelde sterk.

Een opleving van de prijsactie resulteerde in een wekelijkse afsluiting van 4586p, genoeg om boven de 100-WMA-indicator te blijven. Een lager laagste punt en hogere close creëerde een bullish wekelijkse candlestick, die de weg zou kunnen effenen voor een hogere push in december met het eerste doel op het hoger gelegen punt rond de 4800p-handle.

Samenvatting

Consumentengoederenfabrikant Unilever zal zijn tweekoppige structuur verlaten en zich verenigen in één in Londen gevestigd bedrijf, een stap die zijn corporate governance zal verbeteren en het gemakkelijker zal maken om bedrijven te kopen en te verlaten. Ondertussen creëerde de Unilever-aandelenkoers een bullish signaal op de wekelijkse grafiek.