Bankaandelen ‘zullen op alle cilinders vuren’, zegt analist

Geschreven door: Jayson Derrick
december 1, 2020
  • De bankanalist van Morgan Stanley verlaagde de rating van Bank of America en JP Morgan dubbel.
  • De analist is optimistisch over aandelen in consumentenfinanciën.
  • Enkele van de topkeuzes zijn onder andere American Express, Capital One.

Volgens Morgan Stanley-analist Betsy Graseck zullen bankaandelen “op alle cilinders gaan vuren” maar niet alle banken zullen er evenveel voordeel uit halen.

Bullish voor de sector

De bankanalist van Morgan Stanley is positiever over de sector voordat meerdere vaccins tegen het coronavirus zijn weg vinden naar het grote publiek, meldde Bloomberg. Een positievere kijk op de economie zal resulteren in een “golf” van vrijmaking van reserves en kapitaalopbrengsten over een periode van twee jaar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als zodanig heeft de analist haar rating op de sector van de largecapbanken en consumentenfinanciering herzien van “in-line” naar “aantrekkelijk”, aldus Bloomberg. De meer bullish toon is gebaseerd op de verwachting dat de VS volgend jaar rond deze tijd zal terugkeren naar een zekere mate van “normalisatie”.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Niet zozeer op alle aandelen

Maar dit wil niet zeggen dat elk bankaandeel in de sector moet worden gekocht. Het tegenovergestelde is waar, aangezien Morgan Stanley bearish werd voor aandelen als Bank of America Corp (NYSE: BAC) en JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM).

In feite gaf de analist zowel Bank of America als JPMorgan een dubbele downgrade, elk naar een onderwogen rating.

De reden voor een bearish houding ten opzichte van de twee aandelen is volgens Bloomberg gebaseerd op de strengere acceptatienormen van Bank of America. De verlaging van JPMorgan is gebaseerd op verwachtingen voor een zorgvuldige kredietverlengingslimiet om elk opwaarts momentum dat voortkomt uit de door pandemie veroorzaakte economische problemen te beperken.

Goldman Sachs Group Inc (NYSE: GS) bleef een dubbele downgrade bespaard. Het aandeel werd eerder gedegradeerd van gelijkgewicht naar onderwogen. De analist verwacht dat de inkomsten van Goldman Sachs zullen dalen als “marktvolatiliteit en de urgentie rond kapitaalwerving (zowel eigen vermogen als schulden) afnemen” volgend jaar.

Waarom aandelen voor consumentenfinanciering?

Consumentenfinanciën zijn in de toekomst beter gepositioneerd omdat de groep beter gepositioneerd is om te profiteren van de dalende werkloosheid. Ondertussen staat de Amerikaanse consument er nu beter voor dan tijdens de laatste recessie met lagere schulden en hogere huizenprijzen.

Door de toevoeging van fiscale stimuleringsmaatregelen behoren consumentenfinanciën “tot de weinige die nog geen V-vormig herstel laten zien”, aldus Bloomberg.

Top aandelenselecties

Volgens Bloomberg’s samenvatting van de nota van de analist, zijn drie van de topkeuzes van het onderzoeksbureau in de banksector:

Ally Financial Inc (NYSE: ALLY) blijft aantrekkelijk te midden van het voortdurende automatische herstel en is “een van de beste” als het gaat om de nettorentemarge.

American Express Company (NYSE: AXP): normalisatie biedt een “booster shot” voor de reis- en onkostensector.

Capital One Financial Corp. (NYSE: COF): het best gepositioneerd om aandeelhouders te belonen met het terugkopen van grote aandelen.