National Bank en Royal Bank of Canada rapporteren beter dan verwachte winst in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
december 2, 2020
  • National Bank en Royal Bank of Canada rapporteren beter dan verwachte winst in Q4.
  • Royal Bank of Canada nam £247,57 miljoen aan voorzieningen voor kredietverliezen.
  • National Bank of Canada zag 98 pence per aandeel gecorrigeerde winst.

National Bank of Canada (TSE: NA) en Royal Bank of Canada (TSE: RY) zeiden woensdag dat hun winst in het fiscale vierde kwartaal beter uitkwam dan verwacht door lagere voorzieningen voor mogelijke kredietverliezen.

De grootste kredietverstrekker van Canada, Royal Bank of Canada, waardeerde zijn voorzieningen voor kredietverliezen in het kwartaal dat in oktober werd afgesloten op £ 247,57 miljoen, wat neerkomt op een daling van meer dan 33% in vergelijking met het voorgaande kwartaal en een daling van 14% op jaarbasis. Analisten hadden verwacht dat de bank in plaats daarvan een bedrag van £ 463,84 miljoen zou nemen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De aandelen van Royal Bank of Canada zijn woensdag bijna 1% gedaald op de markt. Op jaarbasis staat de bank nu ongeveer 3% hoger op de aandelenmarkt. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 87,70 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 13,68.

National Bank of Canada waardeert de voorzieningen op 63,71 miljoen pond

Aan de andere kant waardeerde National Bank of Canada de voorzieningen op 63,71 miljoen pond, terwijl experts een veel hogere 92,67 miljoen pond hadden verwacht.

De pandemie van het coronavirus die tot nu toe meer dan 385 duizend mensen in Canada heeft besmet en meer dan 12 duizend doden heeft veroorzaakt, heeft Canadese banken dit jaar ertoe aangezet om in totaal miljarden dollars aan kapitaal opzij te zetten om kredietverliezen te dekken.

De Royal Bank of Canada en de National Bank of Canada rapporteerden slechts een dag nadat rivalen Bank of Nova Scotia en de Bank of Montreal de winstvoorspelling hadden overtroffen.

De bruto waardeverminderingen op leningen, zei Royal Bank woensdag, zagen een daling van 17% in het vierde kwartaal. De Nationale Bank zag daarentegen een groei van 3% in de bruto waardeverminderingen op leningen in het vierde kwartaal. Met £ 1,31 per aandeel zei Royal Bank dat het gecorrigeerde nettoresultaat beter was dan analisten hadden geschat op £ 1,19.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De National Bank rapporteert 98 pence per aandeel van de gecorrigeerde winst in het vierde kwartaal

De gecorrigeerde winst van de Nationale Bank bedroeg 98 pence per aandeel in het vierde kwartaal, tegenover 88 pence per aandeel verwacht. De bank boekte in het voorgaande kwartaal (Q3) £ 348 miljoen aan nettowinst .

National Bank of Canada opende woensdag meer dan 0,5% lager op de aandelenmarkt. Op jaarbasis zijn de aandelen van de bank nu ongeveer 2% gestegen. Op het moment van schrijven heeft de National Bank of Canada een marktkapitalisatie van £ 14,13 miljard en een koers-winstverhouding van 12,10.