Atlantia aandelen testen een belangrijke weerstand

Geschreven door: Michael Harris
december 4, 2020
  • Atlantia heeft in december een vergadering om te kijken naar biedingen voor zijn snelwegactiviteiten.
  • Het bedrijf en de bank CDP voeren sinds juli onderhandelingen.
  • Het aandeel wordt deze week ongeveer 2% hoger verhandeld, nu traders hopen op een uitbraak.

De aandelen van Atlantia SpA (MIL: ATL) worden verhandeld in de buurt van de belangrijkste weerstandslijn terwijl het bedrijf voorbereidingen treft om mogelijke aanbiedingen voor zijn autosnelwegbedrijf Autostrade per l’Italia te bespreken.

Fundamentele analyse: opties te bespreken

Het Italiaanse transportbedrijf Atlantia heeft in december een bestuursvergadering gepland om mogelijke biedingen voor zijn autosnelwegbedrijf Autostrade te bekijken. Het management zal ook een vergadering houden met aandeelhouders om te praten over de splitsing van de unit.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze stap zou wat tijd opleveren voor de Italiaanse investeringsbank CDP en mede-investeerders om met een bod op Autostrade te komen nadat ze Atlantia hadden verteld dat ze een paar dagen geleden nog niet klaar waren om biedingen te plaatsen.

Het blijft echter onduidelijk of het consortium tegen de nieuwe tijdslimiet een definitief bod op Autostrade kan hebben. In november eisten CDP en investeerders een due diligence-onderzoek van 10 weken voor Autostrade, dat in januari afloopt.

Atlantia en CDP onderhandelen sinds juli over Autostrade, maar zijn vanwege bepaalde complicaties nog niet tot overeenstemming gekomen. De deal zal naar verwachting een oplossing bieden voor het geschil tussen de familie Benetton, de belangrijkste investeerder van Atlantia en de Italiaanse regering na de ineenstorting van de brug van Atlantia in 2018, met fatale gevolgen.

CDP en Atlantia hebben moeite om het eens te worden over de waarde van de snelwegeenheid, aangezien Atlantia een beter bod eiste nadat CDP 8,5-9,5 miljard euro had geboden op Autostrade. CDP en consortium zijn zelfs nog waakzamer als het gaat om de Autostrade-deal na de berichten over vermeend wanbeheer door voormalige functionarissen van Autostrade.

Als de twee bedrijven er niet in slagen om tot een overeenkomst te komen, zou Atlantia kunnen beslissen om haar snelwegeenheden te verkopen of op de lijst te zetten. Atlantia zal naar verwachting op 15 januari een bespreking hebben met zijn aandeelhouders en zou van zijn investeerders kunnen eisen dat het zijn activa op de snelweg afsplitst.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: Uitbraak mogelijk

De koers van het Atlantia-aandeel wordt deze week ongeveer 2% hoger verhandeld, omdat de kopers een mogelijke doorbraak onderzoeken boven de belangrijkste kortetermijn weerstand nabij de 16.00-handle. Een pauze zou de deur openen voor een push richting 16.90, wat een voormalig laagste punt in 6 jaar voor het aandeel vertegenwoordigt.

Atlantia koers dagelijkse grafiek (TradingView)

Een weerstand van de wig, die was ontstaan sinds een duik in de prijsactie in maart, komt uit op 15,90. Een pauze zou eerst de deur openen naar 16.90 en vervolgens naar 18.90, een middellangetermijndoel voor de kopers.

Samenvatting

Het Italiaanse transportbedrijf Atlantia zal naar verwachting in december een bestuursvergadering houden om potentiële biedingen voor zijn autosnelwegbedrijf Autostrade te bekijken, en voor 15 januari een bespreking hebben met zijn aandeelhouders om een mogelijke splitsing van de eenheid te bespreken.