De omzet van Big Lots steeg met 18% in het fiscale derde kwartaal

Geschreven door: Wajeeh Khan
december 4, 2020
  • De netto-omzet van Big Lots steeg met 18% in het fiscale derde kwartaal.
  • De retailer rapporteert £22,02 miljoen aan netto-inkomen in het derde kwartaal.
  • Het aandeel van Big Lots is sinds maart met ongeveer 400% hersteld.

Big Lots Inc. (NYSE: BIG) rapporteerde vrijdag haar financiële resultaten voor het fiscale derde kwartaal, die de schattingen van analisten voor de netto-omzet en winst overtroffen. De retailer behaalde in november de nummer één plek in het rapport van Total Retail’s 2020 omnichannel retailers.

Big Lots zei dat zijn nettowinst in het kwartaal dat op 31 oktober zijn afgerond kwam uit op £ 22.020.000 dat vertaalt naar 56,15 pence per aandeel. Ter vergelijking: het nettoresultaat in hetzelfde kwartaal vorig jaar werd gerapporteerd op een veel hogere £ 93,82 miljoen of £ 2,40 per aandeel, dankzij een eenmalig belastingvoordeel ter waarde van £ 100,91 miljoen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In het voorgaande kwartaal (Q2) had Big Lots £ 338,62 miljoen aan nettowinst geboekt te midden van de COVID-19 crisis, volgens het rapport dat in de laatste week van augustus werd gepubliceerd.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het winkelbedrijf 56,15 pence per aandeel in het afgelopen kwartaal, vergeleken met een jaar geleden van 13,30 pence verlies per aandeel. FactSet Consensus of Big Lots’ gecorrigeerde winst per aandeel in Q3 kwam uit op een lagere 48,76 pence.

Het in Columbus gevestigde bedrijf zei vrijdag ook dat de netto-omzet in het derde kwartaal jaar op jaar met 18% groeide tot £ 1,02 miljard. Volgens FactSet hadden experts een lagere netto-omzet van £ 1,0 miljard voor Big Lots in het afgelopen kwartaal voorspeld.

Andere prominente cijfers in het winstrapport van Big Lots op vrijdag zijn onder meer een jaarlijkse groei van 17,8% in vergelijkbare winkelverkopen in het derde kwartaal, tegenover een verwachte lagere 15,3%. De winkelier kocht in het derde kwartaal 2,2 miljoen aandelen terug voor £ 74 miljoen.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De opmerkingen van CEO Bruce Thorn op vrijdag

CEO Bruce Thorn reageerde vrijdag en zei:

“Hoewel we verwachten dat de zaken zullen afzwakken gezien het langgerekte seizoen, zijn we tevreden met de sterke start die we hebben gemaakt in het vierde kwartaal.”

Big Lots zijn vrijdag iets minder dan 10% lager op de aandelenmarkt geopend. Op jaarbasis zijn de aandelen van het bedrijf nu ongeveer 80% gestegen na een herstel van bijna 400% sinds het dieptepunt in maart, toen de aanhoudende coronavirus pandemie zijn winkels ertoe dwong tijdelijk te sluiten.

Big Lots eindigde vorig jaar gemiddeld bijna vlak op de aandelenmarkt. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 1,53 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 2,91.