USD/CAD zakt naar nieuw dieptepunt na NFP-gegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on dec 4, 2020
  • De USD/CAD zakte naar een dieptepunt door de zwakte van de dollar.
  • Het paar daalde gedeeltelijk vanwege de hogere prijzen van ruwe olie.
  • Het daalde ook na de Amerikaanse niet-agrarische loonlijsten en de werkgelegenheidscijfers in Canada.

De USD / CAD zakte naar het laagste niveau sinds oktober 2018 doordat de hogere prijzen voor ruwe olie en de werkgelegenheid de rente op de Canadese dollar opdreven. Het paar ligt ook op schema voor de derde opeenvolgende wekelijkse verliezen nu de uitverkoop van de dollar versnelt.

USD/CAD
USD/CAD valt na zwakke niet-agrarische loonlijsten

Hogere ruwe olie verhoogt de belangstelling voor de Canadese dollar

Als de op vier na grootste producent van ruwe olie ter wereld, wordt de Canadese dollar vaak beïnvloed door de beweging van de olieprijzen. De loonie daalde inderdaad naar het laagste niveau sinds 2016 toen de olieprijzen sterk daalden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Vandaag daalt de USD / CAD doordat forexbeleggers reageren op de stijgende olieprijzen. De prijs van Brent is slechts 35 cent onder de $ 50, terwijl de West Texas Intermediate (WTI) is gestegen tot $ 46,25. In totaal zijn de twee benchmarks met meer dan 200% gestegen ten opzichte van hun laagste niveau dit jaar.

De prijs stijgt vandaag nadat de OPEC en zijn tien bondgenoten een overeenkomst bereikten om de productie in januari met 500.000 vaten te verhogen. Deze toename is kleiner dan wat landen als de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) voorstelden. Verder heeft het COVID vaccin het gevoel versterkt dat de vraag het komende jaar terug zal komen.

Banenaantallen in de VS en Canada

De USD / CAD daalt ook vanwege de belangrijke banenaantallen uit de VS en Canada. In een verklaring zei het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) dat de Amerikaanse economie in november meer dan 245.000 banen heeft toegevoegd. Dat was lager dan de stijging van 638.000 in de voorgaande maand en was vooral te wijten aan de lockdowns die door verschillende staten waren uitgevaardigd. Economen verwachtten dat de economie 469.000 banen zou opleveren.

Tegelijkertijd daalde het werkloosheidspercentage licht tot 6,7%, terwijl de lonen met 4,4% toenamen. Ook de participatiegraad is gestegen naar 62%.

Ondertussen toonden gegevens in Canada aan dat het land in november meer dan 62.000 banen heeft toegevoegd. Dat was een kleinere stijging dan de stijging van 83k de vorige maand. Het werkloosheidspercentage daalde tot 8,5%, terwijl de participatiegraad daalde tot 65,1%.

Toch zitten miljoenen mensen in de twee landen zonder werk en analisten denken dat de situatie jarenlang zo zal blijven.

Technische vooruitzichten USD/CAD

USD/CAD technische grafiek

Op de vier-uur grafiek zien we dat de USD / CAD deze week een grote bearish uitbraak maakte, toen hij onder het laagste punt van 9 november op 1.2924 kwam. Vandaag handelt het paar op 1.2862, het laagste sinds 2018.

De neerwaartse trend wordt ondersteund door de least squares voortschrijdende gemiddelden over 50 en 25 dagen en de dalende trendlijn die in geel wordt weergegeven. De Average Directional Index (ADX) is ook gestegen naar 44. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, met de volgende support op 1.2800.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld