Het USD/CHF paar zakt naar het laagste punt sinds 2015

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on dec 15, 2020
  • De USD/CHF zakte naar het laagste niveau sinds februari 2015.
  • Het paar reageerde op de laatste voorspelling van SECO.
  • Het bureau verwacht dat de economie in 2020 met 3,0% zal krimpen.

De USD / CHF prijs zweeft rond het laagste niveau sinds februari 2015, nu traders reageren op de robuuste economische voorspelling van Zwitserland. Deze daling is ook het gevolg van de algemeen zwakkere Amerikaanse dollar. Het wordt verhandeld op 0,8857, wat 10 procent lager is dan het hoogste punt van dit jaar op 0,9900.

USD/CHF
USD/CHF valt naar het laagste punt sinds 2015

SECO verhoogt de voorspelling voor Zwitserland

In een eerder vandaag uitgebracht rapport zei het Staatssecretariaat van Economische Zaken (SECO) dat de economie waarschijnlijk met 3,3% zal dalen, een verbetering ten opzichte van de eerdere schatting van 3,8% daling. Dit wordt de ergste krimp sinds 1975.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

SECO noemde de tweede golf van het virus de belangrijkste reden voor de algemene krimp van de economie. Het feit dat Zwitserland geen grote lockdowns heeft geïmplementeerd, zal echter helpen de contractie minder ernstig te maken.

Het land zal dan in 2021 met 3,0% terugveren, lager dan de vorige schatting van 3,8%. De neerwaartse herziening is vanwege de impact van de aanhoudende golf van het virus. Het verwacht ook dat de economie in 2022 met 3,1% zal groeien.

Verder zal het Zwitserse werkloosheidspercentage waarschijnlijk oplopen tot 3,2%, terwijl het inflatiecijfer onder het SNB-doel van 2,0% blijft.

De USD / CHF prijs reageert ook op de laatste gegevens van de producentenprijsindex (PPI). Volgens het statistiekbureau van het land is de algemene producentenprijsindex (PPI) in november met 0,1% gedaald van 0,0% in de voorgaande maand. Dit leidde tot een daling op jaarbasis van 2,7%. Het bureau schreef deze daling toe aan de algehele zwakte van aardolie- en farmaceutische producten.

Traders kijken ook naar het aanstaande rentebesluit van de Federal Reserve. In haar definitieve besluit van het jaar zijn economen van mening dat de bank de tarieven en het kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd zal laten.

Technische vooruitzichten USD/CHF

USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

De USD / CHF prijs is sterk gedaald, zoals weergegeven in de onderstaande dagelijkse grafiek. Deze trend wordt ondersteund door de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 50 en 100 dagen. Het ligt ook onder de belangrijke steun van 0.900, waar het in augustus en november moeite had gehad om beneden te komen.

Ook bevinden de twee lijnen van de stochastische oscillator zich onder het oververkochte niveau, wat betekent dat een omkering op langere termijn mogelijk is. Daarom, hoewel het paar waarschijnlijk zal blijven dalen, is de kans groot dat het door een reversal gaat, aangezien het oversold raakt. Wees dus voorzichtig en overweeg eerst te oefenen met het gebruik van een forex-demo-account.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld