Coca-Cola om wereldwijd 2.200 banen te schrappen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on dec 20, 2020
  • Coca-Cola om wereldwijd 2.200 banen te schrappen.
  • De Amerikaanse multinational bood in augustus vrijwillig ontslag aan aan 4.000 Amerikaanse arbeiders.
  • Het drankenbedrijf heeft donderdag de tijdlijn voor het aangekondigde ontslag niet gegeven.

The Coca-Cola Company (NYSE: KO) zei vorige week dat het zijn wereldwijde personeelsbestand met 2.200 banen zal verminderen, waarvan meer dan de helft gepland is voor de Verenigde Staten. Het bedrijf schreef de verhuizing toe aan bedrijfsonderbrekingen in de afgelopen maanden in verband met de aanhoudende coronavirus pandemie die tot nu toe meer dan 76 miljoen mensen wereldwijd heeft besmet en iets minder dan 1,7 miljoen doden heeft veroorzaakt. In een verklaring per e-mail zei Coca-Cola:

“De pandemie was geen oorzaak voor deze veranderingen, maar het was wel een katalysator voor het bedrijf om sneller te bewegen.”

Coca-Cola bood arbeiders in augustus vrijwillig ontslag aan

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Te midden van de verkoopcijfers in de afgelopen maand had Coca Cola in augustus vrijwillige ontslagpakketten aangeboden aan vierduizend arbeiders in Puerto Rico, Canada en de Verenigde Staten. De Amerikaanse multinational moet echter nog bekendmaken hoeveel van hen het pakket hebben geaccepteerd.

In een rapport dat in oktober werd gepubliceerd, zei Coca-Cola dat het netto-inkomen in het fiscale derde kwartaal naar £ 1,33 miljard daalde, vergeleken met het cijfer van £ 1,98 miljard een jaar geleden, omdat de aanhoudende COVID-19 crisis de vraag drukte. Het Amerikaanse bedrijf heeft DLT en Ethereum in augustus overgenomen om zijn toeleveringsketen te verbeteren.

Coca-Cola sloot vrijdag bijna vlak op de wekelijkse chart. Met £ 39,71 per aandeel zijn de aandelen van het in Atlanta gevestigde bedrijf nu 2,5% gedaald op de aandelenmarkt sinds het einde van maart, toen de impact van de pandemie op zijn hoogtepunt was, van een sterk lagere £ 27,78 per aandeel.

Coca-Cola heeft de tijdlijn voor het aangekondigde ontslag niet gegeven

Het Amerikaanse drankenbedrijf heeft donderdag afgezien van het benadrukken van de tijdlijn wanneer het aangekondigde ontslag zal worden geïmplementeerd. Volgens Coca-Cola bestond het wereldwijde personeelsbestand aan het begin van het jaar uit ongeveer 86.200 werknemers. Volgens het bedrijf waren 10.400 van deze werknemers gevestigd in de Verenigde Staten.

‘S werelds 3e grootste drankenproducent ook benadrukt in haar aankondiging op donderdag dat bijna 500 banen die moeten worden gesneden in het kader van de herstructurering zal in Atlanta Metropolitan Area – waar het hoofdkantoor is gevestigd. Op dinsdag investeerden de Europese partners van Coca-Cola in Lavit, een bedrijf voor automaten voor op het aanrecht.

Coca-Cola presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van iets minder dan 20%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 170,78 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 27,87.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld