Walgreens zegt dat de verkoop van apotheken sterk is gebleven

Geschreven door: Wajeeh Khan
januari 8, 2021
  • Walgreens zegt dat de verkoop van apotheken sterk is gebleven in Q1.
  • Het Amerikaanse bedrijf rapporteert een beter dan verwachte winst en omzet.
  • Walgreens Boots Alliance waarschuwt voor een negatieve impact op de financiële prestaties in Q2.

Walgreens Boots Alliance Inc. (NASDAQ: WBA) zei donderdag dat de inkomsten in het fiscale eerste kwartaal beter waren dan verwacht. Het bedrijf schreef zijn sterke kwartaalprestaties toe aan de sterke apotheekverkopen in de afgelopen maanden.

Walgreens Boots Alliance steeg donderdag ongeveer 2,5% in de premarket-handel en won nog eens 5% op de open markt. Met £ 33,51 per aandeel is het aandeel nu aanzienlijk hersteld in vergelijking met het dieptepunt van £ 24,75 per aandeel in de laatste week van oktober. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Refinitiv hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het eerste kwartaal £ 25,81 miljard aan inkomsten zou drukken. Hun schatting voor de winst per aandeel werd afgetopt op 76 pence. In zijn rapport op donderdag overtrof Walgreens beide schattingen met een hogere £ 26,81 miljard aan inkomsten en 90 pence winst per aandeel.

De Amerikaanse holding rapporteerde in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van £ 227,41 miljoen, wat neerkomt op 26,58 pence per aandeel. Ter vergelijking: het had in hetzelfde kwartaal vorig jaar £ 623,90 miljoen aan nettowinst of 70,14 pence per aandeel geregistreerd. Walgreens had in het eerste kwartaal van het voorgaande jaar £ 25,35 miljard aan omzet genoteerd.

Het in Deerfield gevestigde bedrijf zei dat de vergelijkbare apotheekomzet in de VS in het eerste kwartaal 5% hoger uitkwam op jaarbasis. De groei in het VK daarentegen bedroeg een kleinere 2,5%. Woensdag zei Walgreens dat het zijn distributie-eenheid voor £ 4,78 miljard aan AmerisourceBergen Corp. zal verkopen.

Walgreens waarschuwt voor een negatieve impact op de financiële prestaties in het tweede kwartaal

Volgens Walgreens zal de winst per aandeel op aangepaste basis dit jaar waarschijnlijk met minder dan 5% groeien. Het bedrijf waarschuwde echter dat de prestaties in het tweede kwartaal een klap zouden kunnen krijgen vanwege de nieuw opgelegde nationale lockdown in het Verenigd Koninkrijk.

In gerelateerd nieuws, CEO Stefano Pessina van Walgreens Boots Alliance is gepland om de functie te verlaten na een ambtstermijn van meer dan vijf jaar. Maar het Amerikaanse bedrijf heeft nog geen opvolger benoemd.

Walgreens Boots Alliance presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 30%. Op het moment van schrijven heeft het op Nasdaq genoteerde bedrijf een waarde van £ 29 miljard en een koers-winstverhouding van 87,75.