Cisco weerhoudt Acacia ervan de fusieovereenkomst op te geven

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 10, 2021
  • Cisco weerhoudt Acacia ervan de fusieovereenkomst op te geven.
  • De advocaat van de netwerkgigant zegt dat Acacia op zoek is naar een genereuzer aanbod.
  • Cisco zegt dat de Chinese SAMR heeft bevestigd dat het aan alle voorwaarden voor de fusie heeft voldaan.

Acacia Communications Inc. (NASDAQ: ACIA) beëindigde vrijdag zijn fusieovereenkomst met Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) ter waarde van £ 2,09 miljard. De fabrikant van optische componenten zei dat het niet binnen de gestelde tijd de wettelijke goedkeuring van China had ontvangen.

Cisco benaderde de rechtbank op dezelfde dag met het verzoek om een verbod om te voorkomen dat Acacia de deal zou opgeven. Bondskanselier J. Travis Laster keurde het beroep van Cisco na een hoorzitting op zaterdag goed en beval Acacia zich aan de overeenkomst te houden totdat de rechtbank Cisco’s beweringen verder beoordeelt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Acacia sloot vrijdag ongeveer 1,5% hoger. Met £ 58,68 per aandeel is het aandeel aanzienlijk hersteld van het dieptepunt van £ 46 per aandeel in maart. Acacia presteerde in 2020 licht optimistisch met een jaarlijkse winst van bijna 7%.

De advocaat van Cisco zegt dat Acacia op zoek is naar een genereuzer aanbod

Volgens de advocaat van Cisco, William Lafferty, wil Acacia de overeenkomst schenden omdat het van mening is dat het nu aanzienlijk meer gewaardeerd wordt dan op het moment dat het de deal met Cisco aanging. Uiteindelijk zou het in Maynard gevestigde bedrijf een hogere prijs voor de deal willen bedingen. Lafferty zei:

“Het heeft alle motivatie om weg te lopen en de deal die het heeft gesloten te beëindigen, en dat is wat dit uiteindelijk drijft. Voor Cisco daarentegen is de beëindiging of het verlies van een unieke strategische fusie als deze een klassiek geval van onherstelbare schade.”

Cisco sloot in juli 2019 een deal om Acacia over te nemen voor £ 1,92 miljard. Volgens het bedrijf was de stap om zijn aandeel in de uitgaven voor de nieuwste generatie 5G-telecomnetwerken uit te breiden. Vorige maand zei het in San Jose gevestigde bedrijf dat het de Britse IMImobile plc voor £ 543 miljoen zou overnemen.

Cisco zegt dat de Chinese SAMR heeft bevestigd dat het aan alle voorwaarden voor de fusie heeft voldaan

In zijn verklaring benadrukte Cisco ook dat het donderdag de bevestiging had ontvangen van de Chinese State Administration for Market Regulation (SAMR) dat het aan alle voorwaarden had voldaan om door te gaan met de fusie.

In een rapport dat in november werd gepubliceerd, zei Cisco Systems dat de inkomsten in het fiscale eerste kwartaal hoger waren dan wat analisten hadden verwacht. Het bedrijf gaf ook een sterke prognose voor de toekomst.

Cisco aandelen sloten vrijdag meer dan 2% hoger. De netwerkgigant eindigde vorig jaar met een daling van ongeveer 8% op de aandelenmarkt. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 140,36 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 18,29.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld