Het nettoresultaat van Albertsons stijgt in Q3

Geschreven door: Wajeeh Khan
januari 13, 2021
  • Het nettoresultaat van Albertsons stijgt naar £90,63 miljoen in Q3.
  • De Amerikaanse retailer overtreft de schattingen van analisten.
  • Albertsons' verhoogt dinsdag zijn verwachting voor het volledige boekjaar.

Albertsons Cos. Inc. (NYSE: ACI) rapporteerde dinsdag haar financiële resultaten voor het fiscale derde kwartaal, die de schattingen van analisten voor inkomsten overtroffen ondanks de aanhoudende coronaviruspandemie die tot dusver meer dan 23 miljoen mensen in de Verenigde Staten heeft besmet en veroorzaakte meer dan 386 duizend doden.

Albertsons heeft dinsdag ook zijn verwachting voor het volledige jaar verhoogd. In apart nieuws uit de Verenigde Staten kondigde online verzekeringsaanbieder Lemonade Inc maandag een secundaire aandelenemissie aan.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het aandeel van Albertsons kelderde in september 2020 tot slechts £ 9,57 per aandeel. Ter vergelijking: het aandeel wordt nu verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 12,49. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Albertsons’ zei dat het nettoresultaat in het derde kwartaal 90,63 miljoen pond bedroeg, wat neerkomt op 14,65 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot een veel lagere £ 40,15 miljoen of 6,59 pence per aandeel.

In het voorgaande kwartaal (Q2) had Albertsons £ 208,44 miljoen aan nettowinst geboekt.

Op een aangepaste basis verdiende het Amerikaanse bedrijf het afgelopen kwartaal 48,36 pence per aandeel. In termen van omzet rapporteerde Albertsons’ £ 11,29 miljard in het derde kwartaal, vergeleken met het cijfer van £ 10,33 miljard een jaar geleden.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het derde kwartaal een omzet van £ 11,02 miljard zou boeken. Hun schatting voor de winst per aandeel werd beperkt tot een lagere 25,64 pence.

De identieke omzetgroei, volgens het in Boise gevestigde bedrijf, kende het afgelopen kwartaal een jaarlijkse groei van 12,3% ten opzichte van de voorspelling van de experts van 10,5%.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Albertsons’ begeleiding voor het volledige boekjaar

Voor het boekjaar 2020 voorspelt Albertsons nu een jaarlijkse groei van 16,5% in identieke omzet. Het aan de NYSE genoteerde bedrijf verwacht dat de winst per aandeel op aangepaste basis zal dalen tussen £ 2,23 en £ 2,31.

In zijn vorige schatting had Albertsons een groei van 15,5% in identieke verkopen en tot £ 2,09 gecorrigeerde winst per aandeel verwacht. De FactSet-consensus voor de jaarlijkse aangepaste WPA van het bedrijf bedraagt momenteel £ 2,08. Analisten pleiten voor een jaarlijkse groei van 15,5% in identieke omzet voor het hele jaar.

Albertsons noteerde zich in de laatste week van juni 2020 op de New York Stock Exchange tegen een prijs per aandeel van £ 11,32. Op het moment van schrijven wordt het Amerikaanse bedrijf geschat op £ 5,8 miljard.