Het nettoresultaat van BlackRock stijgt naar £1,13 miljard in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
januari 14, 2021
  • Het nettoresultaat van BlackRock stijgt naar £1,13 miljard in Q4.
  • De vermogensbeheerder overtreft de schattingen van analisten voor inkomsten.
  • BlackRock waardeert het beheerd vermogen op £6,37 biljoen aan het einde van Q4.

BlackRock Inc. (NYSE: BLK) publiceerde donderdag zijn winstrapport voor het fiscale vierde kwartaal dat de schattingen van analisten voor inkomsten en omzet overtrof. De Amerikaanse multinational waardeerde het beheerd vermogen aan het einde van het vierde kwartaal op £ 6,37 biljoen.

Eerder deze week zei BlackRock dat het aandelen in drie van de Chinese telecommunicatieproviders had verkocht nadat de Verenigde Staten besloten om ze op te nemen in de sanctielijst.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

BlackRock werd donderdag ongeveer 4% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Het aandeel wordt momenteel verhandeld tegen £ 554,50 per aandeel. Ter vergelijking: het was in maart 2020 gedaald tot slechts £ 240 per aandeel. Als u online op de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een betrouwbare effectenmakelaar nodig – hier is een lijst van de beste om de selectie gemakkelijker voor u te maken.

Resultaten versus de schattingen van analisten

BlackRock zei dat het nettoresultaat in het vierde kwartaal £ 1,13 miljard bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 7,33 miljard over het hele jaar. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot £ 950 miljoen of £ 6,07 per aandeel.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende de vermogensbeheerder £ 7,45 per aandeel in het afgelopen kwartaal, tegenover £ 6,10 een jaar geleden per aandeel. In termen van omzet rapporteerde BlackRock £ 3,28 miljard in het vierde kwartaal, wat een jaarlijkse groei van 13% vertegenwoordigt.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal een lagere omzet van £ 3,12 miljard zou boeken. Hun geschatte winst per aandeel bedroeg £ 6,69. Het in New York gevestigde bedrijf waardeerde de netto-instroom in het afgelopen kwartaal op £ 92,89 miljard, tegenover een iets hogere £ 94,29 miljard vorig jaar.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

BlackRock schrijft positieve resultaten toe aan een hogere marktvolatiliteit

BlackRock zei dat de aanhoudende COVID-19 crisis en de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november de volatiliteit in het vierde kwartaal hebben aangewakkerd. Bijgevolg schakelden beleggers in het afgelopen kwartaal over op zijn actieve fondsen en op de beurs verhandelde fondsen in de hoop de markt te verslaan.

De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 23 miljoen mensen in de Verenigde Staten besmet en iets minder dan 400 duizend doden veroorzaakt. In het voorgaande kwartaal (Q3) had BlackRock een winststijging van 22% genoteerd, volgens het in oktober gepubliceerde rapport.

BlackRock presteerde vorig jaar grotendeels optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 40%. Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse multinationale vermogensbeheerder een marktkapitalisatie van £ 87 miljard en een koers-winstverhouding van 25,89.