Ashmore Group ziet een groei van 9% in beheerd vermogen

Geschreven door: Wajeeh Khan
januari 15, 2021
  • Ashmore Group rapporteert een groei van 9% in beheerd vermogen.
  • De vermogensbeheerder waardeert AUM op £68,06 miljard.
  • De aandelen van Ashmore Group daalden in 2020 met bijna 20%.

Ashmore Group plc (LON: ASHM) zei vrijdag dat het beheerd vermogen (AUM) in het vierde kwartaal van 2020 met 9% op jaarbasis groeide. Het bedrijf waardeerde zijn totale AUM aan het einde van het jaar op £ 68,06 miljard.

Ashmore Group rapporteerde vrijdag een stijging van meer dan 2% in premarket-handel, maar verloor bijna de helft van de intradag winst op de open markt. De geldbeheerder handelt nu tegen een prijs per aandeel van 451 pence versus een dieptepunt van 307 pence per aandeel in de eerste week van april 2020. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tussen september en december zei Ashmore dat het beheerd vermogen met £ 5,49 miljard is gestegen. Het waardeerde de positieve beleggingsresultaten op £ 5,93 miljard, waarmee £ 439,09 miljoen aan netto uitstroom werd gecompenseerd. In september had Ashmore een jaarlijkse omzetgroei van 5% opgetekend.

Commentaar van CEO Marc Coombs op vrijdag

CEO Marc Coombs zei vrijdag in een verklaring:

“Hoewel COVID-19 individuele landen op een verschillende manier zal blijven beïnvloeden, ondersteunt de inzet van vaccins de visie dat 2021 een verbeterde groei zal laten zien en belangrijker nog, de groei in opkomende landen zal naar verwachting hoger zijn dan in de ontwikkelde wereld.”

Volgens aandelenanalist Tom Mills van Jefferies was de AUM van Ashmore eind 2020 aanzienlijk hoger dan de consensus van £ 64,91 miljard. Mills zei:

“De relatieve fondsprestaties zijn verbeterd, waarbij in wezen alle thema’s nu beter presteren dan de benchmark over de cijfers van 9 miljoen en 1 jaar die zich goed herstellen, met een aantal die nu voorlopen op de benchmark.”

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei het bedrijf voor sportweddenschappen en gokken, Entain plc, dat het in gesprek was om Jette Nygaard-Andersen te benoemen als de volgende Chief Executive Officer.

Het aandeel van Ashmore daalde in 2020 met bijna 20%

Ashmore’s rapport van vrijdag schreef 27% van de groei van zijn AUM toe aan opkomende aandelen. De lokale en buitenlandse schuld daarentegen zijn elk met 10% gestegen. De Britse vermogensbeheerder zei donderdag ook dat aandelen, buitenlandse schulden en liquiditeit een netto-instroom lieten zien, maar dat lokale valuta, gemengde schulden en bedrijfsschulden tijdens de periode een uitstroom boekten.

Ashmore presteerde vorig jaar vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van iets minder dan 20%. Op het moment van schrijven wordt het in Londen gevestigde bedrijf geschat op £ 3,23 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 17,65.