USD/CAD herstelt door mogelijke micro-renteverlaging

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jan 18, 2021
  • Het USD/CAD paar herstelde zich vooruitlopend op het rentebesluit van de BOC.
  • Sommige analisten verwachten dat de bank een micro-renteverlaging doorvoert.
  • Dat komt omdat de BOC al heeft gezegd geen negatieve rentetarieven in te voeren.

De USD / CAD stijgt voor de tweede opeenvolgende dag, voorafgaand aan het belangrijke rentebesluit van de Bank of Canada (BOC). De Canadese dollar handelt op 1,2780, wat 1,25% boven het laagste punt van vorige week op 1,2626 is.

USD/CAD
USD/CAD is gestegen voorafgaand aan het BOC besluit

Rentebesluit van de Bank of Canada

De BOC zal morgen beginnen met haar eerste tariefbesluit en woensdag om 13.30 uur GMT zijn tariefbeslissing bekendmaken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De beslissing komt op een gemengd moment voor de Canadese economie. Enerzijds droegen de stijgende prijzen van ruwe olie bij aan het herstel. Het heeft er ook toe bijgedragen dat de Canadese dollar sinds mei 2018 op het hoogste niveau is gestegen. De valuta is sinds maart vorig jaar met meer dan 12% gestegen, wat de exporteurs voor meer uitdagingen stelt.

Het aantal gevallen van coronavirus is echter blijven stijgen, waardoor het herstel in gevaar komt. Begin dit jaar toonden gegevens uit Canada aan dat de economie in december meer dan 62.000 banen verloor.

Daarom voorspellen sommige analisten deze week een “micro-renteverlaging” tegen deze achtergrond. Aangezien de bank heeft uitgesloten dat de rente naar de negatieve zone wordt geduwd, denken de analisten dat ze een verlaging van minder dan 25 basispunten zal hebben. Deze verwachting wordt inderdaad gezien in de markt voor overnight index-swaps, die onder de 0,2% is gedaald.

Als het bezuinigt, zal de BOC de enige grote centrale bank zijn die dit in het recente verleden heeft gedaan. De Europese Centrale Bank (ECB), de Federal Reserve en de Reserve Bank of Australia (RBA) hebben de rente de afgelopen maanden ongewijzigd gelaten.

De USD / CAD zal mogelijk dalen als de BOC deze week de rente verlaagt. Dat komt doordat beleggers het gerucht kopen, en het nieuws verkopen. Als alternatief zal het waarschijnlijk stijgen als het de koersen intact laat.

Technische vooruitzichten USD/CAD

USD/CAD
USD/CAD technische grafiek

De USD / CAD is de afgelopen dagen gestegen. Op de dagelijkse grafiek ligt de prijs iets onder de belangrijke weerstand van 1.2990. Het is ook onder het vorige dalende driehoekspatroon. Het paar is ook boven de middelste lijn van de Bollinger-bands verhuisd.

Daarom zal de beweging van de Canadese dollar deze week afhangen van de BOC. Een micro-renteverlaging zal er mogelijk voor zorgen dat de neerwaartse trend wordt hervat en dat het laagste punt van dit jaar op 1,2623 opnieuw wordt getest. De status quo zal echter waarschijnlijk de opwaartse trend voortzetten. U kunt de twee alternatieven verhandelen met behulp van een goede forex-makelaar voor gespreid gokken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld