Halliburton overtreft de schattingen van Wall Street in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
januari 19, 2021
  • Halliburton overtreft de schattingen van Wall Street in Q4.
  • Bijzondere waardeverminderingen vóór belastingen en andere lasten waren in Q4 £327,23 miljoen waard.
  • Halliburton Co. won vorig jaar meer dan 20% op de aandelenmarkt.

Halliburton Company (NYSE: HAL) publiceerde dinsdag zijn winstrapport voor het fiscale vierde kwartaal dat de schattingen van Wall Street versloeg ondanks de aanhoudende coronavirus pandemie die blijft wegen op de oliemarkt.

Halliburton staat momenteel ongeveer 3% lager op de intradag grafiek. Het aandeel wordt verhandeld tegen £ 15,07 per aandeel tegenover £ 3,38 per aandeel in maart 2020, toen de COVID-19 crisis grote schade aanrichtte op de oliemarkt. Als u online op de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een betrouwbare effectenmakelaar nodig – hier is een vergelijking van de beste om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Halliburton zei dat het nettoverlies in het vierde kwartaal afnam tot £ 172,42 miljoen, wat neerkomt op 19,81 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had het een groter verlies van 1,21 miljard pond of 1,38 pond per aandeel geregistreerd. Het op de NYSE genoteerde bedrijf had in het voorgaande kwartaal (Q3) £ 13,07 miljoen aan nettoverlies geboekt , volgens het in oktober gepubliceerde rapport.

Op een aangepaste basis verdiende het oliedienstenbedrijf 13,21 pence per aandeel in het afgelopen kwartaal. Met £ 2,38 miljard daalde de omzet in het vierde kwartaal van een veel hogere £ 3,81 miljard in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar. Halliburton is vorige week overgestapt op het elektriciteitsnet voor Permian frac-banen.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal een iets lagere omzet van £ 2,36 miljard zou registreren. Hun schatting voor de winst per aandeel werd afgetopt op 11,01 pence per aandeel.

Op kwartaalbasis zag het in Houston gevestigde bedrijf een groei van 26% in zijn Noord-Amerikaanse omzet, die op £ 1,03 miljard drukte. De prestaties van Halliburton op de internationale markten bleven zwak in het afgelopen kwartaal, maar werden gecompenseerd door de agressieve prestaties in Noord-Amerika.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Opmerkingen van Chief Executive Jeff Miller op dinsdag

Halliburton zei ook dat bijzondere waardeverminderingen vóór belastingen in combinatie met andere lasten in het vierde kwartaal £ 327,23 miljoen waard waren. CEO Jeff Miller gaf dinsdag commentaar op de financiële resultaten en verklaarde:

“Ik geloof dat onze strategische prioriteiten ons in staat zullen stellen om toonaangevende rendementen en een sterke vrije kasstroom te blijven genereren en de rol van Halliburton in het zich ontvouwende herstel van de energiemarkt te versterken.”

Halliburton presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 20%. Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse multinationale oliedienstverlener een marktkapitalisatie van £ 13,37 miljard.