USD/SGD vindt weerstand bij 1,33 na sterke cijfers in Singapore

Geschreven door: Crispus Nyaga
januari 27, 2021
  • De USD/SGD prijs daalde vandaag na de sterke economische cijfers uit Singapore.
  • De industriële productie van Singapore is in december met 14,3% gestegen.
  • Het paar daalde ook in de aanloop naar het Fed-rentebesluit.

De USD / SGD prijs werd vandaag lager verhandeld na de relatief sterke economische cijfers uit Singapore. Het handelt op 1.3256, wat lager is dan het intradag hoogtepunt van 1.3300.

USD/SGD
USD/SGD prijsactie

Singapore sterke economische cijfers

Singapore heeft de afgelopen weken relatief sterkere economische cijfers gepubliceerd. Gisteren toonden gegevens van het land aan dat de consumentenprijzen stegen van -0,1% in november tot 0,0% in december. Deze prestatie was beter dan de mediane schatting van -0,1%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

En vandaag zeggen gegevens van het statistiekbureau dat de industriële productie in december met 2,4% is gestegen. Hoewel dit lager was dan de stijging van 7,5% in november, was het beter dan de mediane schatting van -0,6%. In totaal steeg de productie met 14,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Deze prestatie was voornamelijk te danken aan de sterke productiesector en elektronica. De farmaceutische factor bleef achter. Deze cijfers betekenen dat de economie haar groei in het vierde kwartaal heeft voortgezet. In een nota zeiden analisten bij ING:

“Het behouden van deze prestatie in 2021 hangt af van het afnemen van de pandemie en een aanhoudende positieve halfgeleidercyclus. We verwachten niet veel in termen van beleidsondersteuning.”

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Rentebesluit komt later deze week

Later deze week zal de USD / SGD reageren op het werkloosheidspercentage in het vierde kwartaal en de gegevens over bankleningen.

Ook vanuit de Verenigde Staten zal het paar reageren op het rentebesluit van de Fed dat morgenavond zal verschijnen. Economen zijn van mening dat de Fed dit keer haar rentebeleid niet zal bijstellen. In plaats daarvan zal de bijeenkomst gewoon de toon zetten voor toekomstige acties.

Verder zullen forexbeleggers reageren op de Amerikaanse BBP-gegevens die donderdag naar buiten komen. Analisten verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de economie in het vierde kwartaal groeide, geholpen door robuuste consumentenbestedingen. Vrijdag zal de USD / SGD reageren op de belangrijke persoonlijke uitgaven- en inkomenscijfers.

Technische vooruitzichten USD/SGD

USD/SGD
USD/SGD technische grafiek

Op de 4-uur grafiek zien we dat de USD / SGD prijs een sterke weerstand heeft gevonden op het 1.3300-niveau. Het paar bevindt zich ook in consolidatiemodus, zoals blijkt uit het 25-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde, de Relatieve Sterkte Index (RSI) en de MACD.

Daarom vermoed ik, net als de analisten bij UOB, dat het paar tussen de steun van respectievelijk 1.3160 en de weerstand van 1.3320 zal blijven.