XTZ stijgt nu Tezos aankondigt dat de Edo-upgrade live gaat

Geschreven door: Ilija Rankovic
februari 6, 2021
  • De prijs van Tezos schiet omhoog door nieuws over het Edo-upgrade voorstel.
  • XTZ betwist momenteel het 61,8% Fib-retracementniveau.
  • Alleen een dagelijkse sluiting boven de $3,386 wordt als bullish beschouwd voor de cryptocurrency.

Tezos (XTZ) heeft zijn dalende trend op 3 januari doorbroken en is sindsdien in prijs gestegen. De recente instroom van koopkracht, veroorzaakt door een aankondiging van een protocolupgrade, verhoogde de prijs echter naar nieuwe hoogtepunten. Dus, is dit een goed moment om Tezos te kopen, en op welke niveaus moet je op korte termijn letten?

Fundamentele analyse van Tezos: Edo-upgrade gaat live op 13 februari

Tezos is omhooggeschoten in prijs omdat zijn laatste upgradevoorstel, Edo, het quorum heeft bereikt en het aangekondigde dat het rond 13 februari van kracht wordt als de goedkeuring van 80% slaagt. Dit nieuws is buitengewoon optimistisch, aangezien de nieuwe upgrade functies biedt zoals nieuwe cryptografische primitieven en een vijfde stemperiode, bovenop het verbeteren van de efficiëntie en optimalisatie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tezos volgt haar 21-daagse EMA oplopende ondersteuningslijn op de voet terwijl het naar boven beweegt, maar zou binnenkort zware weerstand kunnen bereiken bij het 61,8% Fib-retracementniveau.

XTZ slaagde erin om een week-op-weekwinst te behalen van 16,86%. In vergelijking met andere cryptocurrencies overtrof het de wekelijkse winst van BTC van 4,78%, maar bleef het achter bij de winst van 25,13% van ETH.

Op het moment van schrijven handelt XTZ voor $ 3,40, wat een prijsstijging van 25,83% vertegenwoordigt in vergelijking met de waarde van de vorige maand. Tezos is momenteel de 23e grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, met een waarde van $ 2,58 miljard.

Technische analyse XTZ/USD: 61,8% Fib-retracement fungeert als een kantelpunt

Tezos (XTZ) is sinds 3 januari aan het stijgen op het gebied van volume. De recente daling van het handelsvolume en de vluchtigheid gaven aan dat er een belangrijke stap in voorbereiding is terwijl de gemeenschap wachtte op nieuws over de Edo-upgrade. Hoewel de huidige push extreem sterk is, wordt Tezos geconfronteerd met enorme weerstand bij het 61,8% Fib-retracementlevel, en alleen een dagelijkse kaars die boven dit niveau sluit, zal als bullish nieuws worden beschouwd.

Aan de andere kant wordt de keerzijde van Tezos goed beschermd door de 21 en de 50-daagse EMA, die heel moeilijk voorbij zullen zijn.

XTZ/USD daily chart
XTZ/USD dagelijkse grafiek

De RSI van Tezos op het dagelijkse tijdsbestek brak buiten zijn normale handelsbereik en bewoog zich naar het overboughtgebied, met een huidige waarde van 64,98.

XTZ/USD 1-hour chart
XTZ/USD 1-uur grafiek

De uurgrafiek van XTZ laat ons een zeer interessant handelspatroon zien. Recente volumestijgingen brachten de prijs naar ongeveer $ 3,18, maar de bulls konden deze nooit met vertrouwen breken. Het positieve sentiment, aangewakkerd door goede fundamentals, zorgde echter voor een enorme volumestijging, wat ertoe leidde dat XTZ voorbij het $ 3,18-niveau steeg en richting het 61,8% Fib-retracementniveau van $ 3,386.