Lyft rapporteert een kleiner dan verwacht verlies in Q4

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on feb 10, 2021
  • Lyft rapporteert een kleiner dan verwacht verlies per aandeel in Q4.
  • De omzet van het ride-bedrijf kwam in het vierde kwartaal uit op £412,07 miljoen.
  • Lyft zei dat het 12,55 miljoen actieve rijders had, tegenover 13,2 miljoen verwacht.

Lyft Inc. (NASDAQ: LYFT) rapporteerde dinsdag zijn financiële resultaten voor het fiscale vierde kwartaal, die de schattingen van analisten voor inkomsten overtroffen. Het bedrijf zei echter dat actieve rijders de afgelopen maanden lager waren dan verwacht vanwege de aanhoudende coronavirus pandemie.

Lyft aandelen werden dinsdag meer dan 10% hoger in de handel na sluitingstijd. Het bestand is met ongeveer 225% hersteld sinds het dieptepunt in maart 2020, toen de COVID-19 pandemie mensen begon te beperken tot hun huizen. Op het moment van schrijven wordt Lyft geschat op £ 12,31 miljard.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Refinitiv hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal £ 407,01 miljoen aan inkomsten zou drukken. Hun schatting voor het verlies per aandeel in Q4 bedroeg 52,05 pence. In zijn rapport op dinsdag overtrof Lyft beide schattingen met een hogere £ 412,07 miljoen aan inkomsten en een lager verlies per aandeel van 41,93 pence in het afgelopen kwartaal.

Het ride-hailing bedrijf zei dat het 12,55 miljoen actieve rijders had in het vierde kwartaal, vergeleken met de FactSet-consensus van een hogere 13,2 miljoen. Lyft genereerde £ 32,82 aan inkomsten per actieve rijder in het vierde kwartaal, tegenover een verwachte lagere £ 30,51. In november 2020 had Lyft het vertrouwen uitgesproken dat EBTIDA tegen het vierde kwartaal van fiscaal 2021 winstgevend zou worden.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten rapporteerde de Amerikaanse multinationale schoonheidsbedrijf Coty Inc. dinsdag ook financiële kwartaalresultaten.

Lyft rapporteert £1,74 miljard aan inkomsten in het boekjaar 2020

Voor fiscaal 2020 als geheel taxeerde Lyft zijn omzet op £ 1,74 miljard, vergeleken met £ 2,6 miljard hoger in het voorgaande boekjaar. Het in San Francisco gevestigde bedrijf rapporteerde £ 331,24 miljoen aan nettoverlies in het afgelopen kwartaal, vergeleken met het cijfer een jaar geleden van £ 257,36 miljoen.

Met 26,3% steeg de aangepaste EBITDA-verliesmarge van Lyft in het vierde kwartaal van 12,9% in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het Amerikaanse bedrijf zei dat het aan het einde van het vierde kwartaal £ 1,66 miljard aan onbeperkte geldmiddelen, equivalenten en kortetermijn investeringen had.

CEO Logan Green gaf dinsdag commentaar op het winstrapport en zei:

‘Ik denk dat er veel hype is dat een soort onzin is over hoe steden dood zijn en dat iedereen steden gaat verlaten. Er zijn in het verleden economische rampen, oorlogen en pandemieën geweest. En na elk daarvan komen steden sterker dan ooit terug. Dus ik verwacht niet dat dit soort veranderingen op de lange termijn een impact zullen hebben op ons bedrijf.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld