De omzet van General Motors stijgt met 22% in Q4

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on feb 10, 2021
  • De omzet van General Motors stijgt met 22% in Q4.
  • De Amerikaanse autofabrikant waarschuwt dit jaar voor een winstdaling van £1,45 miljard.
  • GM verhoogt de uitgaven voor autonome en volledig elektrische voertuigen.

General Motors Company (NYSE: GM) zei woensdag dat zijn financiële prestaties beter waren dan verwacht in het fiscale vierde kwartaal, ondanks een heropleving van COVID-19 zaken in de afgelopen maanden.

De aandelen van General Motors werden woensdag ongeveer 0,5% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 40,66. Ter vergelijking: het was in maart 2020 gedaald tot slechts £ 12,15 per aandeel toen de aanhoudende coronavirus pandemie zijn fabrieken ertoe dwong de productie tijdelijk stil te leggen en stop te zetten.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

General Motors zei dat het nettoresultaat in het kwartaal dat in december werd afgesloten, £ 2,06 miljard bedroeg. De winst vóór belastingen in het vierde kwartaal bedroeg £ 2,68 miljard, wat neerkomt op £ 1,40 per aandeel. GM waardeerde zijn inkomsten in het afgelopen kwartaal op £ 27,12 miljard, wat neerkomt op een stijging van 22% op jaarbasis.

Volgens Refinitiv hadden experts voorspeld dat het bedrijf £ 26,11 miljard aan inkomsten zou boeken in het vierde kwartaal. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op een lagere £ 1,19. GM had ook de schattingen van analisten voor winst en omzet in het voorgaande kwartaal (Q3) overtroffen.

Voor het fiscale jaar 2021 voorspelt General Motors nu tot £ 7,95 miljard aan inkomsten vóór belastingen of tot £ 3,80 per aandeel. De Amerikaanse multinational waarschuwde woensdag dat een wereldwijd tekort aan halfgeleiderchips zijn inkomsten dit jaar waarschijnlijk met £ 1,45 miljard zal doen dalen.

GM verhoogt de uitgaven voor autonome en volledig elektrische voertuigen

General Motors zei woensdag dat het in 2021 waarschijnlijk tot £ 7,23 miljard zal uitgeven om zijn voetafdruk in autonome en volledig elektrische voertuigen uit te breiden. Het cijfer verklaart ook de uitgestelde uitgaven als gevolg van de aanhoudende COVID-19 crisis van vorig jaar. Volgens CEO Mary Barra:

“We investeren in het bedrijf. We zien enorme groeimogelijkheden, en we versnellen ook EV’s; Alleen al $ 7 miljard van de $ 9 tot $ 10 miljard is gericht op EV/AV. Dus we zien daar een enorme kans.”

In gerelateerd nieuws uit de Amerikaanse auto-industrie zei rivaal Ford Motor vorige week dat het zijn investering in elektrische en autonome voertuigen tot 2025 zal verhogen tot £ 20,96 miljard.

GM presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 15%. Op het moment van schrijven heeft de in Detroit gevestigde autofabrikant een marktkapitalisatie van £ 58 miljard en een koers-winstverhouding van 25,14.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld